Hogyan tudnék nagyon hamar tartósítani két vödör meggyet? Magozni már nincs időm. Fagyasztani nem tudom.
Figyelt kérdés
Befőzés, lekvár, dzsem - minden variáció érdekel!2011. júl. 15. 21:15
1/5 anonim válasza:
A legegyszerübb a rumosmeggy: a meggyet megmosod, leszárazod, és kisebb üvegekbe rakod, rétegenként megszórod kristálycukorral, felöntöd rummal/konyakkal és lezárva napos helyen tartod pár napig, amig levet enged. Utána berakhatod a spájzba. Csak amikor eszitek, akkor kell figyelni, mert be lehet töle rugni.
LEfagyasztani csak kimagozva érdemes, meg a dzsem/lekvár is csak úgy jó.
2/5 anonim válasza:
Tisztára mosott dunsztosüvegbe(csavaros tetejű) belerakod a nyers, megmosott meggyet, és szódavízzel felspricceled,rácsavarod a kupakját. Biztonság kedvéért szórhatsz a tetejére Na-benzoátot egy keveset,amit majd a szódavízzel együtt kiöntesz.De enélkül is klasszul eláll.De,ha meg később lesz időd kimagozni,akkor kibontod,kimagozod,lecukrozod,ami levet enged, abból lesz szörp,a maradékot meg keverd el kevés Na-benzoáttal-egy üveghez egy kicsi késhegynyi-aztán szorosan beletömöd dunsztosba.
5/5 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!