Több helyen olvastam, hogy a sütőporral bedörzsölt bőrös csirke még ropogósabb lesz tőle. Nektek bevált a módszer? Más fajta húsokhoz is használjátok?
2023. aug. 17. 08:54
1/9 anonim válasza:
EZ komplett hülyeség, semmi értelme. A sütöpor gyakorlatilag lúg, amitöl ugyan ropogós nem lesz, de inkább árt, mint használ az ételen
2023. aug. 17. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
2/9 anonim válasza:
Nem használunk.
2023. aug. 17. 09:50
Hasznos számodra ez a válasz?
3/9 anonim válasza:
A sütőpor erre nem alkalmas, vagy zsiradékkal kenegesd, vagy szokás sörrel is bekenni - célszerü ecsettel vinni fel a bőrös részekre.
2023. aug. 17. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
4/9 anonim válasza:
Viszonylag gyakran sütök bőrös húsokat (csülköt és társait, amik egy kicsit bonyolultabbak egy csirkénél) de soha nem kenegettem semmivel. Mégis finom ropogós a bőr, miközben még csak nem is kemény. A sütőporos verzióról meg végképp nem hallottam.
Ha ropogós bőrt szeretnél, annak van egy sütési technikája, amihez nem árt a gyakorlat.
Megfelelő ideig kell a húst minimális víz (0,5 dl) hozzáadásával sütni/párolni omlósra, majd amikor ez megvan, akkor kell rápirítani.
A "főtt" bőrt lehet csak pirítani, minden egyéb módszerrel csak sápadt, nyúlós lesz, vagy megég.
2023. aug. 17. 12:34
Hasznos számodra ez a válasz?
5/9 anonim válasza:
Pontosan ahogy az utolsó leírta. A pirítás során pedig ne sajnáld a hőmérsékletet a hústól.
2023. aug. 17. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?
6/9 anonim válasza:
Ekkora hülyeséget még nem olvastam,sütőporral.
Magas hőmérsékleten ropogós lesz
Malacot szokták a bőröset mézes sörrel kergetni.
2023. aug. 17. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?
7/9 A kérdező kommentje:
Sok helyen írják pedig a módszert. A kenegetés megvolt és nagyjából működik is, annyi a bánatom, hogy a mostani lakásban hagyományos gázsütő van, légkeverés vagy grillezés nélkül. Gondoltam, ezzel a trükkel talán egyszerűbb a kívánt állag elérése.
2023. aug. 17. 13:58
8/9 anonim válasza:
A "sok helyen írják" szerintem egy forrásból indul és sokan azt másolják, csak éppen ettöl még nem müködik. Ahogy a 3 és a 4 írta, úgy tökéletes lesz, gázsütöben is. A légkeverés eleve nem optimális, mert így könnyen kiszárad a hús, a grill meg megint csak luxus, viszont könnyen megég.
2023. aug. 17. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?
9/9 anonim válasza:
Sok helyen írták: azaz EGY helyen, amit a többi oldal átvett, mert milyen trendi, csak semmi értelme.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!