Milyen szűrőt használtok étolajhoz?
Valami eldobható szűrőre lenne szükségem, ami a forró olajat is elviseli.
Néha a zsemlemorzsa... stb lemegy az olaj aljára és megég, ekkor még forró állapotában szeretném átszűrni az olajat.
Harisnyával próbálkozott már valaki ?
Régebben a kávé szűrő papírt próbáltam, de az meg nagyon finom, még az olaj is nehezen megy át rajta.
Harisnya? XD nemáár... vegyél háztartásbeli üzletben egy normális konyhai FÉM szűrőt. Sőt, talán a Tesco-ban is van...
Az olajat pedig soha sem forrón szűröm át, hanem kihűlve. Ha forrón szűröd bele a műanyag palackjába, akkor képzelheted a végeredményt.
Nem lettem előrébb..
Eddig fém szűrőt használtam, éppen ezt szeretném kiváltani eldobhatóra.
A forró olajat pedig nem a flakonba töltöm vissza, hanem egy kisebb, erre rendszeresített fém edénybe.
Az olaj pedig két okból forró:
1 - a viszkozitása miatt kisebb lyukú szűrőn is átmegy, vagyis kevesebb szemét marad az olajban.
2 - Amikor megég valami, azt nem hagyom benne az olajban még ázni a lehűlés idejéig.
Mi pasik tudományosan közelítjük meg a dolgot...
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!