Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Milyen szűrőt használtok...

Milyen szűrőt használtok étolajhoz?

Figyelt kérdés

Valami eldobható szűrőre lenne szükségem, ami a forró olajat is elviseli.

Néha a zsemlemorzsa... stb lemegy az olaj aljára és megég, ekkor még forró állapotában szeretném átszűrni az olajat.

Harisnyával próbálkozott már valaki ?

Régebben a kávé szűrő papírt próbáltam, de az meg nagyon finom, még az olaj is nehezen megy át rajta.


2019. febr. 14. 12:37
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Harisnya? XD nemáár... vegyél háztartásbeli üzletben egy normális konyhai FÉM szűrőt. Sőt, talán a Tesco-ban is van...


[link]


Az olajat pedig soha sem forrón szűröm át, hanem kihűlve. Ha forrón szűröd bele a műanyag palackjába, akkor képzelheted a végeredményt.

2019. febr. 14. 13:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:

Nem lettem előrébb..

Eddig fém szűrőt használtam, éppen ezt szeretném kiváltani eldobhatóra.

A forró olajat pedig nem a flakonba töltöm vissza, hanem egy kisebb, erre rendszeresített fém edénybe.

Az olaj pedig két okból forró:


1 - a viszkozitása miatt kisebb lyukú szűrőn is átmegy, vagyis kevesebb szemét marad az olajban.

2 - Amikor megég valami, azt nem hagyom benne az olajban még ázni a lehűlés idejéig.


Mi pasik tudományosan közelítjük meg a dolgot...

:)

2019. febr. 15. 09:57
 3/3 anonim ***** válasza:

Derolin

[link]

2020. márc. 13. 13:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!