Maradék pörköltből milyen új kaját tudnék összehozni?
Jó ötlet, csak a hortobályi paprikás (tejfölös) csirkéből (húsból) készül, nem pörköltből. Kb. mintha krumpliból akarnál rizsköretet csinálni.
Rizseshús a legkézenfekvőbb.
Bármilyen rakott zöldség (rizs, a pörkölt és a zöldség rétegezve, zöldbabbal vagy karfiollal extra finom, de lehet kelkáposzta is).
Ha a pörköltben nem volt liszt, akkor gulyásleves. (Felöntöd vízzel, zöldségeket raksz bele, újraízesíted, só stb.)
ma 11:38-as: a hortobágy húsos palacsinta Gundel kreációja, és eredetileg borjúpörköltböl készült. Idöközben eszithetik akár fiatal marhából is, de MINDENKÉPPEN pörkölt kell hozzá.
HA nem ismered a rendes receptet, akkor legalább hülyeségeket ne irj.
Pláne, hogy a pörköltből egy kis tejföllel paprikás lesz. :) Én nem csak ezen akadtam fenn, hanem azon is, hogy a pörköltbe valaki lisztet tesz, legalábbis a második okoskodó ezt írta.
Kettévágott, kivájt főtt krumplikat is meg lehet tölteni maradék, tejföllel elkevert pörkölttel, a tetejére egy kis sajt, majd zutty, be a sütőbe. Nagyon finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!