Ki mit csinál a megmaradt pörköltből?
rizses hús
vagy székelykáposzta
vagy rakott zöldségbe beletenni
vagy krumplipüré rétegek közé teszed és sajttal megszórva megsütöd
vagy hortobágyi palacsintának
vagy melegszendvicskrémnek
vagy bolognai-hoz, milánói makarónihoz (persze nem ugyanolyan, de finom lesz)
sertés pörkölt
Krumplipürés réteg? nem lehet rossz? meddig kell sütni? a krumplit csak megtöröm, vagy teszek bele tejet, vajat?
Lefagyasztod és amikor legközelebb kell, csak előveszed és felmelegíted.
Egyébként a gulyás a legkézenfekvőbb. De lehet rizses hús is. Vagy tespibe rétegezve krumplival. Esetleg tökfőzeléket főzöl mellé, én azt mindig pörkölttel csinálom.
Vagy összedarálom és húspogácsát készítek belőle rakott káposztát vagy betöltöm húsos bucinak.
fél dl tejben felfuttatok 2.5 dkg élesztőt kevés cukorral, a burgonyát összetöröm, majd az egészet összekeverem úgy 25 dkg liszttel, egy kis doboz kefir felével és sóval. Hagyom megkelni a tésztát, majd téglalap alakúra nyújtom és (kb. fél cm vastagra) és egy kör alakú szaggatóval szaggatok a tésztából 12 db-ot és beletöltöm a maradék pörkölthúst úgy, hogy az összeillesztés az alján legyen és muffintepsibe teszem, megkenem tojássárgával és megszórom szezámmaggal. 175°-on 15-20 percig sütöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!