Ha gofrit sütök, mindig szétszakad. Megoldás?
Remélem jó lesz. Ez a recept jó?
2 egész tojás,
1/2 csomag sütőpor,
4 evőkanál cukor, ( + 1 csomag vaníliás cukor az édes gofrihoz)
2 dl olaj,
5 dl meleg víz,
kb 50-60 dkg rétesliszt ! (lisztérzékenyeknek lehet helyettesíteni kukoricaliszttel, de óvatosan, mert több vizet vesz fel)
csipet só.
A két tojást feltöröm, hozzáadom a cukrot, a sót, a sütőport ( + a vaníliás cukrot, ha édes gofrit készítek). Ezeket simára keverem. Részletekben hozzáadom az olajat, mintha majonézt készítenék. Ha az összes olaj benne van, jöhet a fél liter víz + keverés, ezután annyi réteslisztet, adok hozzá, hogy olyan sűrű tészta legyen, mint a nokedlié. Simára keverem és máris süthető! Tölteni lehet pudinggal, lekvárral, mogyorókrémmel, mézzel, de ha csak egyszerűen fahéjas cukrot szórsz rá, akkor is finom. Az első gofri sütése előtt a sütőt kicsit megkenem olajjal, a többinél már nem kell. Nekem szív alakú sütőm van, abba kb. 1 decis merőkanálnyi tészta kell egyszerre, akkor szép formájú lesz a süti. Szerintem ez a legegyszerűbb recept és garantáltan finom, nem ragad a sütőre, sósan és édesen is készíthető és tölthető. Nagy előnye, hogy tej nélkül készül!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!