Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ha gofrit sütök, mindig...

Ha gofrit sütök, mindig szétszakad. Megoldás?

Figyelt kérdés
Van egy szív alakú gofrisütőm, sütöttem vele egy hónapja talán, ketté szakadt. De amikor megkaptam, és sokat használtam, akkor meg jó volt, isteni. Így is jól megsült, csak épp kettőbe... sütés előtt mindig kikenem vajjal. Mi lehet a baj?
2010. okt. 12. 18:48
 1/5 anonim válasza:
Szerintem a tészta állagával lehet probléma. Valamiből kevés lehet, ami segít összetartani a tésztát. Pl.: kevés tojás, vagy sok a zsiradék benne talán. Én ilyesmire gyanakszok. Ha nem sül meg egészen a gofri, és úgy kinyitom, nekem akkor is szét tud szakadni, ha minden hozzávaló stimmel.
2010. okt. 12. 19:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:

Remélem jó lesz. Ez a recept jó?

2 egész tojás,

1/2 csomag sütőpor,

4 evőkanál cukor, ( + 1 csomag vaníliás cukor az édes gofrihoz)

2 dl olaj,

5 dl meleg víz,

kb 50-60 dkg rétesliszt ! (lisztérzékenyeknek lehet helyettesíteni kukoricaliszttel, de óvatosan, mert több vizet vesz fel)

csipet só.

A két tojást feltöröm, hozzáadom a cukrot, a sót, a sütőport ( + a vaníliás cukrot, ha édes gofrit készítek). Ezeket simára keverem. Részletekben hozzáadom az olajat, mintha majonézt készítenék. Ha az összes olaj benne van, jöhet a fél liter víz + keverés, ezután annyi réteslisztet, adok hozzá, hogy olyan sűrű tészta legyen, mint a nokedlié. Simára keverem és máris süthető! Tölteni lehet pudinggal, lekvárral, mogyorókrémmel, mézzel, de ha csak egyszerűen fahéjas cukrot szórsz rá, akkor is finom. Az első gofri sütése előtt a sütőt kicsit megkenem olajjal, a többinél már nem kell. Nekem szív alakú sütőm van, abba kb. 1 decis merőkanálnyi tészta kell egyszerre, akkor szép formájú lesz a süti. Szerintem ez a legegyszerűbb recept és garantáltan finom, nem ragad a sütőre, sósan és édesen is készíthető és tölthető. Nagy előnye, hogy tej nélkül készül!

2010. okt. 12. 19:08
 3/5 anonim válasza:
ez így van de ilyenkor álltalába túl híg még liszt kell hozzá és jó lessz :D
2010. okt. 12. 19:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim válasza:
Nekem a gofri még sosem ragadt.Igaz,sütés után csak papírral törlöm el a sütőt.Recept:3 tojás,1 vaj,20 dk cukor,2 vaníliás cukor,kis só,fél liter tej,és annyi liszt,hogy sűrűbb palacsintatészta legyen.Újabban sós gofrikat sütök.Ha reszelt sajttal készül,akkor fél vaj is elég,lehet vöröshagymát bele,vagy jó sok zúzott fokhagymát,zöldségzöldet,vagy ki milye fűszert szeret,borsot,paprikát,csilit,bármit.Tettem már reszelt nyers krumplit is,ez is jó volt.Sütőport sosem teszek.
2010. okt. 13. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Kedvesek vagytok. :) Végülis tegnap sütöttem, és csak az első szakadt szét, a többi fincsi lett. :)
2010. okt. 13. 18:43

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!