Szoktatok fagyasztóba elrakni félkész, kész kajákat? Hogyan, miket?
Én húsokat szoktam adagokban pácolva elrakni.
Egyéb praktikákat szeretnék gyűjteni, amivel lerövidíthetem a konyhában töltött időmet a rohanó hétköznapokon.
Én gyakorlatilag bármit elteszek, ami nem tésztás vagy krumplis étel, mert az kiolvasztva már nem lesz olyan fickós... ha 1-2 kocka krumpli van pl. egy levesben, az úgy még oké, de mondjuk egy petrezselymes krumplit már nem fagyasztanék le.
Pl. készítek gulyást, krémlevest, rakott kelt, pörköltet, székelykáposztát... és 1 adagos dobozokban lefagyasztom. -25 fok van a fagyasztóládámban, és max. 2 hónapig szoktam a főtt ételt fagyasztva tárolni.
Jelenleg van lefagyasztva: vöröslencse leves, málnakrém leves, csirkepörkölt, székelykáposzta, sült csirke combok, marhapörkölt, rakott zöldbab. Emellett sajtos rúd és pogácsa, teljesen kész állapotban, csak sütőbe kell tenni és megsütni.
Én nem szeretem a fagyasztott, kiolvasztott készételeket. Egyetlen kivétel van, a pörkölt.
Időnként vásárolok egy egész sertés lapockát, elkészítem pörköltnek, és adagonként lefagyasztom. Az nagy segítség, ha gyorsan kell valami finomat készíteni.
Lesz belőle gulyásleves, székelykáposzta, piláf, pástétom, szendvicskrém, különböző töltelékek.
Rengeteg dolgot...
Mindenféle levest kb ha sokat főzk pl gulyásleves... Húslevest, csak a levet. Azért, mert fagyasztás utána zöldség nem finom nekem.. Májgombócot.
Pörköltöt úgy ahogy van.
Káposztát, bármilyet.
Aprópecsenyét.
Süteményeket, nyílván nem a habos sütiket hanem a csokiszalámit, zserbót, kalácsot, hasonlókat.
De amúgy tényleg kb mindent... annyi hogy ami konkrétan tejes vagy tojásos cucc azokat nem, hacsak nem mondjuk a tésztában van.
Tésztákat... nokedlit stb... simán megy mind a fagyiba.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!