A feta sajt, amit vettem, egy dobozban valami folyadékban volt. A lányom első dolga volt leönteni róla azt a levet. Mi az a lé, fontos-e a tároláshoz, lehet-e pótolni, vagy eltartható így is?
Klassz.
A sós lé vagy savó fontos az íz megőrzésében és akadályozza a pl. levegővel érintkezést amitől penész is kialakulhat illetve szárad a készítmény.
Köszönöm a válaszokat!
CAz előbb csináltam egy20%-os sóoldatot (0.5 l víz+100g konyhasó) ráöntöttem és innen kezdve reménykedek,
Ha lefolpackozod, akkor nem szárad ki víz nélkül se, és egy jó hűtőben egy bő hétig garantáltan semmi baja nem lesz! (valószínűleg 2-ig se)
Nem kell túldrámázni.
Kb 1-2 napig tuti jó, a fetás salik a boltban is szavatosak addig.
Fagyasztva nem tom jó-e, nem próbáltam még. De ha más nem, pizzára, töltött gombába pl még el lehet lőni ha kicsit plöttyedt is, ott úgyis megolvad.
"Nyílván nem a kiszáradás a veszély, hanem a penész, amit nem érdekel a fólia."
És nyilván, ezért nem is írtam olyat, hogy a foplack megvég a penésztől.
Attól a só tartalma, meg a hűtő hidege védi meg, ahogy mondtam, egy bő hétig, minimum.
Leírjam még ugyanezt vagy 3-szor, vagy így másodszorra már fel tetszett fogni ezt a mondatot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!