Meddig áll el a bundáskenyér szobahőmérsékleten?
Szombat reggel bundáskenyér volt rokonlátogatáson. Ma reggel a két és féléves gyerekemet az egyik rokon megetette abból egy kis szelet (kb fél tenyérnyi) bundással míg pakoltam. Nem volt hűtve, egy dobozban az asztalon állt a jó isten se tudja miért... Alapvetően jól át volt sütve.
Gyakran csinálok bundáskenyeret, de soha nem maradt meg három óránál tovább se hűtőben, se szobahőmérsékleten, így gőzöm sincs hogy aggódjak-e vagy sem. Férjem megrántotta a vállát hogy ő így nőtt fel...
Köszi mindenkinek! Hát eddig semmi gond, jó étvággyal evett, úgyhogy remélem a bő olajban sütés elég hogy ennyi időn belül ne legyen nagyobb gond. Nem volt amúgy penetránsan büdös vagy ilyesmi, de azért már guszta sem. Inkább kopogósan száraznak láttam. Meg ugye a tojást rizikósnak tartom alapvetően, sütve is.
#3 Tudom, nekem is ez a bajom, hogy én elég rigorózus konyhai higiénián szocializálódtam, nálunk minden megy a hűtőbe rövid időn belül, és nem tartogatunk semmit három napnál tovább, inkább kevesebbet főzünk. Férjem családja meg kb minden ebédet simán kinnhagy a konyhaasztalon meg sütőben a 23 fokos panellakásban egész éjszakára meg több napra is... Ma reggel a férjem bevágott egy nagy adag darált húsos sajtos-tejfolos rakott tésztát, ami a tegnapi ebéd volt, és egész éjjel a konyhában pihent. Tulajdonképpen tényleg nem szokott bajuk lenni. Csak már egyszer megjártam a gyerekkel a sürgősségit egy súlyos hasmenés miatt, és nem szeretnék újabb kört egy romlott bundáskenyér miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!