Az avokádó érhet még hámozva, felszelve szobahőmérsékleten, vagy így már csak megromlik?
Figyelt kérdés
Avokádókrémet akartam készíteni, úgy tűnt, hogy már érettebbé vált az avokádó, amit pár napja vettem, de sajnos hámozás, szeletelés után kiderült, hogy még mindig kő kemény. Meg lehet még ilyenkor érlelni, vagy kuka? Meddig lehet még ilyen állapotában elrakni, és hol kéne tárolni?
Mit tudnék kezdeni vele, hogy fogyaszthatóvá tegyem?
2021. máj. 17. 18:53
1/6 anonim válasza:
Ha napokig tárolod, akkor már csak barnulni fog sajnos. Sütőben lehet sütni kicsit, és akkor megpuhul (szurkáld közben villával, hogy mikor jó), viszont sajnos az íze nem lesz az igazi.
2/6 A kérdező kommentje:
Egy db avokádó miatt nem éri meg a nagy gázsütőmet bekapcsolni. Főzni nem lehet? Vagy elektromos grillben sütni? Esetleg mikrózni?
2021. máj. 17. 19:03
3/6 anonim válasza:
Mikrózás is jó lehet, de itt is figyeld kb fél-1 percenként az állagot, függ attól hogy mekkora teljesítményű a mikród.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszi!
Amúgy bajom nem lehet tőle? Mintha azt olvastam volna, hogy az éretlen avokádó mérgező.
2021. máj. 17. 19:28
5/6 anonim válasza:
Nem lesz tőle bajod :) Ez általában olyan esetekre vonatkozik, hogyha 10 kiló éretlen avokádót megennél :D
6/6 anonim válasza:
Dehogy mérgező! :-D
Csak kevésbé finom az íze... De megfelelő mennyiségű fokhagymával el lehet nyomni. :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!