A nyers sertéscsülköt hogyan főzzem meg úgyhogy később pataki tálban kisüthessem? Milyen fűszereket vásároljak hozzá?
Sehogy nem kell megfözni! Tedd a beáztatott tálba, elötte a húst dörzsöld be sóval, kicsi borssal meg fokhagymával, elöször letakarva tedd a hodeg sütöbe közepes (kb 150 fokos) höfolra, és legalább egy óráig ne nyitogasd. Utána nézd meg, hogy elég puha lett-e, ha nem, akkor 1 dl forró vizet önts rá és párold még fél órát lefedve.
Ezután még fedö nélkül süsd kb 200 fokon addig, amíg a böre szép ropogós lesz.
Én a sütés előtti előfőzőlébe durvára vágott vöröshagymát, sót, szemes borsot, babérlevelet, fokhagymát szoktam tenni.
Amikor a bőre puha, akkor teszem zsírra a beáztatott római tálba, ahol szintén kap bőven fokhagymát, sót-őrölt borsot, kisebb fej vöröshagymát.
Azt hiszem, nagyjából ennyi.
2-es vagyok
Azt lehagytam, hogy én sütés előtt kiszedem belőle a csontot.
Szerintem így készítsd Kérdező, mert Szoky csak tudja!:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!