Köszönöm az érdeklődést. :)
Cukkiniből szoktam készíteni, mert sokkal jobb állaga van szerintem. Meghámozni nem javaslom, mert nagyon könnyen szétfő, de én például azt sem szeretem, ha nincs megpucolva, ezért az aranyközéputat szoktam választani: csíkosan meghámozom és így marad egy kis tartása. Nagyjából két liter leveshez négy közepes méretű cukkinit szoktam felhasználni. A reszelő legnagyobb lyukán lereszelem, beleteszem a lábasba és felöntöm vízzel éppen addig, hogy ellepje. Ekkor mellé teszem a kaprot (először teafőző tojásba, hogy szépen kiázzon, majd a végén kiszedem és nagyon apróra feldarabolom, hogy ne legyen zavaró evés közben), sózom és barnacukrot is teszek bele. Miután a cukkini megpuhult felforralt vízzel felöntöm, hogy meglegyen a két liter. Hőkiegyenlítéssel hozzáadom a tejszínt, közben megkóstolom, hogy kell-e még bele valami (só, cukor, kapor) és ha úgy ítélem meg, hogy készen van, akkor egyet forralok rajta, majd leveszem a főzőlapról.
Hidegen szoktuk enni, nagyon finom hűsítő leves nyáron (is) és nagyon finom. Jó étvágyat annak, aki kedvet kap hozzá! :)
Mert megkérdezted, hogy leírd-e .
Gondoltam válaszolok, hogy miattam nem kell leírni, mert nem érdekel .
Vagy csak az válaszolhat, akit érdekel ? Jézusom....
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!