Az igaz, hogy a macska- és a nyúlhús felcserélhető és történelmi példák is vannak arra, hogy a macska és nyuszi húsa egy pörköltben került feltálalásra?
A kérdezö összekeveri a felcserélhetö meg az összetéveszthetö szavakat.
Másrészt a macska és nyúl húsa füszerezve (pl. pörköltben) igen hasonló, régebben híres szakácsok elmesélték, hogy lehet megkülönbözteti a csontok alapján, másként nem igazán észrevehetö.
Emellett vannak oylan területek, ahol a macska ugyanolyan "ennivaló állat", mint a nyúl, csirke vagy egyéb.
Háborúban főztek macskát #állizólag nagyon hasonlít az íze a nyúlhoz.
De ebben az időben a patkány is keresett volt.Nem volt nagyon más fehérje forrás aki lagerban,börtönben volt.
Méretre, alakra hasonló, de a hús színe és íze azért különböző
#4 állatvédelmi törvény 11. paragrafusa " (1) Az állat életét elfogadható ok vagy körülmény nélkül kioltani nem szabad. Elfogadható oknak, körülménynek minősül különösen az élelmezési cél vágóállat esetében, a prém termelése, az állományszabályozás, a gyógyíthatatlan betegség, illetve sérülés, a fertőző betegségek felszámolása, valamint az azok ellen való védekezés, a kártevők irtása, a másként el nem hárítható támadás megakadályozása, a tudományos kutatás, valamint közegészségügyi veszély elhárítása. Eb és macska tekintetében az élelmezési cél, illetve a prém termelése nem minősül elfogadható oknak, körülménynek, továbbá tilos e fajok élelmiszerként és prémként történő felhasználása."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!