A nyúlhús milyen állat ízére hasonlítható, vagy egyedi íze van?
Ez attól függ mivel készíted. Alapvetően sima csirkeízűnek is el lehet készíteni, de egyébként a nyúlnak kifejezetten jól állnak az édeskés-pikáns ízvilágok, jobban mint a csirkének, mert szerintem magának a húsnak is van egy enyhe édeskés ízvilága, és teljesen más ízű lesz ha elrugaszkodsz a hagyományos só-bors-paprika magyar háromszögtől, és megkínálod más fűszerekkel is. (Igen, a csirkét is lehet más fűszerrel ízesíteni, de a kakukkfüves csirkehús és a kakukkfüves nyúlhús már rögtön nem ugyanaz, nekem ég és föld)
Raguban én remekül összeházasítottam a vörösborral, a gyömbérrel (!!! nagyon jól megy hozzá a gyömbér) és a birsalmával. Vadfűszerek (kakukkfű, rozmaring, tárkony) akár egy rakott nyúlhoz egy jó kis medvehagymás paradicsomsalátával, vagy akár bepácolod a színhúst (borókabogyó-vörösbor-almaecet-méz-mustármag-olaj) és aztán megsütöd, a szaftjából mártást készítesz... határ a csillagos ég, nagyon hálás nagyon finom hús, imádom.
Egy "hibája" van, iszonyat könnyű kiszárítani, ezért én ha sütöm, kizárólag csontos húsként sütöm, mert a csont segít szaftosan tartani, vagy adok hozzá zsiradékot (pl betekerem baconbe). Mártás, pecsenyelé mindig legyen hozzá gazdagon a sültekhez, ragunál ez alap ugye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!