Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A vad nyúlhúst kell pácolni...

A vad nyúlhúst kell pácolni vagy nem szügséges?

Figyelt kérdés

2020. jún. 5. 20:17
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
szükséges
2020. jún. 5. 20:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 Béla211 ***** válasza:
100%

Én pácolnám. Mert nem tudhatod mennyi idős a nyúl. Főleg ha sütni akarod. Ha anyanyúlat sütötünk mindig fokhagymás tejbe áztatuk.

És szalonnával tűzdeltük meg hogy ne legyen száraz.

2020. jún. 5. 20:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Én is pácolnám, egész biztosan jó íz-alapot adna neki. A fokhagyma mindenképpen kell. Szerintem.
2020. jún. 6. 18:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:

Okés akkor pácolom .

Milyen pác receptet ajánlonátok?

2020. jún. 6. 19:17
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Alapból az olaj-bors-babérlevél-zúzott fokhagyma. De hogy ez mellett a csípős íz felé viszed el, és curry, vagy chili-paprika, hasonló, vagy lecsós ízhatás és akkor paradicsom, vagy még valami egészen más...
2020. jún. 6. 19:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Én pácolom a nyulat:

Húspácok készítése


Vizes pácok készítése (nagyobb darabok pácolására):

Apróra vágott fehér és sárgarépát, vöröshagymát, egész fekete borsot, borókabogyót, babérlevelet teszünk a vízhez. Ecettel, citromlével vagy tárkonyos ecettel ízesítjük.

Ezt a keveréket jól összefőzzük, ami azt jelenti, hogy a forrástól számítva 15–20 percig forraljuk, majd lehűtve a pácolandó húsra öntjük.

Ügyeljünk arra hogy jól ellepje, mert a kilátszó hús hamar romlásnak indul. A vizes páchoz sót nem teszünk, mert a hús ettől elveszíti eredeti színét. Hűvös helyen érleljük néhány napot, többször megforgatva-locsolva, hogy mindenhol egyenletesen érje a páclé és a fűszerek aromája jól átjárja.

Használhatjuk marhahús, vaddisznócomb, szarvascomb, gerinc, nyúl, vadasnak szánt húsok egészben pácolására.


Olajos pácok készítése:

A hozzávalók mindig őrölt, szárított fűszerek vagy apróra vágott zöldfűszerek legyenek, valamint - ha nem grillezéshez pácolunk - a hús mennyiségének megfelelő só. Grillezéshez nem sózunk pácoláskor, mert a hús levet ereszt és a grillezés amúgy is erősen szárít, a hús megkeményszik. Ezért csak sütés közben sózzuk a húst, ha grillezünk.

Csont nélküli, szeletekre vágott húsokhoz alkalmazzuk, így azok gyorsabban érlelődnek.

A fűszereket (és a sót) elkeverjük, majd a szeleteket belemártogatjuk, hogy mindenhol egyenletesen fedje és finom mozdulatokkal, ököllel beleveregetjük, beledöngöljük, beleklopfoljuk.

A fűszerezés után leöntjük olívaolajjal vagy finom étolajjal, hogy teljesen ellepje. Úgy csomagoljuk be, hogy levegő sehol ne érje a húst, mert akkor elszíneződik, esetleg meg is romolhat.

Hűtőben 1-2 napig érleljük.

Használjuk a fiatal marha, őz, vaddisznó és borjú, sertés, szárnyasok sütés előtti pácolására.


Mustáros pác:

Szeletelt, darabolt húsokra használjuk. Lehetőleg friss, aprított földfűszereket, mustárt, szójaszószt összekeverünk és az előre besózott húsokra kenjük.

Pácolás után ezzel a mártással sütjük.

A pácolás tarthat 1-2 órától 1 napig, tároljuk hűtőben, a levegőt kizáró csomagolásban.


Tejföl, tejszín, joghurt pác:

Rövid ideig tartó érleléshez használjuk, szeletekre vagy vadasnak szánt ételekhez.

A sózott húsdarabokat annyi fokhagymával fűszerezett tejföl, tejszín vagy natúr joghurttal öntjük le ami ellepi. 1-2 órát állni hagyjuk.

Fácán, vaddisznó, muflon, illetve sertés, szárnyasok sütés előtti pácolására használatos.

2020. jún. 8. 14:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Lehet az előttem hozzászólók nem sokan főztek még vadnyulat.Meg kell abálni főzés előtt mert iszonyatosan vad íze lesz az ételnek.Pácolhatod így-úgy az nem fogja elvenni az ízét.
2020. jún. 9. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!