Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A vékonyra szeletelt karajt...

A vékonyra szeletelt karajt is ki kell klopfolni vagy azt nem kell Vagy esetleg direkt vastagra kell szeletelni hogy ki lehessen klopfolni?

Figyelt kérdés
2023. febr. 18. 09:28
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Ki kell, mert a rostokat szét kell zúzni. Én a vastag szeleteket szeretem, de van, aki kimondottan a vékonyat.
2023. febr. 18. 09:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Úgy ertem a kérdést hogy ha vékonyra szeletelem es gyengén fklopfolom az ugy is jó vagy hogy azért kell vastagra szeletelni hogy legyen mit klopfolni?
2023. febr. 18. 10:06
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Igen, úgy is jó, ha alapból vékonyabbra szeleteled, és egy gyenge klopfolást ki lehet egészíteni némi irdalással, a szélén lévő hártyát 2-3 helyen érdemes bevágni, mert az húzza össze a szeletet.


A vastagság egyébként az adott ételtől is függ, mi lesz belőle, másképp lehet kezelni egy rántottat is, meg egy natúr, párold húst is.


Szintén nem mindegy, a karajnak melyik része.

Hosszúkarajt lehet vastagabbra hagyni, egyrészt lazább hús, könnyebben felpuhul, másrészt mivel lazább, ha kell, könnyebbel lehet vékonyra is klopfolni.

Ha pl. rövidkarajból kell vékony végeredmény, azt alapból vékonyabbra kell vágni, mert sokkal tömörebb, ridegebb hús, ha alapból túl vastag lenne, mire vékonyra klopfolnád, elszakadna.

2023. febr. 18. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!