Hogy kell lefagyasztani a szeletelt hagymát, hogy ne fagyjon össze az egész egy nagy darabba?
Minden ilyen nedves dologhoz, nagyon sok hely kell.
Mivel ezeket úgy lehet lefagyasztani, hogy tálcán kiterítve, 1 rétegben lefagyasztod, ha tökig megfagyott, akkor nagyon gyorsan, hogy ne olvadjon ki, lapátkanállal feltúrod a tálcáról, úgy gyorsan fagyott állapotában zacskózod, és megy vissza azonnal a fagyasztóba.
Ezt bonyolítja az, ha vagyon vizes valami, és a tálcára is keményen ráfagy. Akkor a tálcára előbb még folpack is kell.
És ha sokat akarsz csinálni, az sok tálca, és sok hely.
De mindek neked fagyasztva szeletelt hagyma?
Hagymát mindig lehet kapni, és pár másodperc felszeletelni. Jóval több a munka a fagyasztásával bohóckodni, mint frissen felvágni. Soha életemben nem volt ilyre szükségem, elképzelni se tudom, hogy ez milyen célra praktikus.
A másik, hogy mondjuk fagyasztok így málnát... oké, van egy kis édeskés illata.
De a hagymától, tálcán fagyasztva, milyen szag lesz a fagyasztóban? Szóval akkor nem csak a hagyma alá kéne folpack, hogy ne fagyjon rá, hanem fölé is, hogy letakard.
Mihez kell ez? Minek akarod felhasználni? Csak mert ha olyanra kell, akkor dinsztelve már alapból kevesebb helyet foglal, és más szempontból is praktikusabb.
https://www.youtube.com/watch?v=cbqZWiQNaQE
Itt most nem is a recept a lényeg, hanem megmutatja, hogyan formázza a hagymát a fagyasztáshoz.
Igaz nem karikák, darabolva van, de egy zacskóban szétterítve teszi a fagyasztóba.
Nem tudom, miért karikákban szereznéd fagyasztani, de az alakzat kb ott is hasonló lehet, a vékony rétegben lefagyott darabból le lehet vágni a kívánt mennyiséget, vagy eleve kiporciózva fagyasztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!