Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Segítenének kotyogóssal...

Segítenének kotyogóssal kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Soha nem használtam, ma próbáltam ki először, de előtte jó alaposan körbejártam a témát, hogy kotyogóshoz képest finom kávét tudjak készíteni, de egy valami nem tiszta teljesen:


A profi baristák szerint azaz ideális, ha kb 30mp alatt lefőzi a kávét, de max 60. Na már most, előre forralt vízzel kezdem - ahogy ajánlják -, de így is volt vagy 5 perc. Ennek az oka az, hogy indukcióson készítem és közepes fokozatra teszem, mert a kotyogós leírása szerint nem szabad magas fokozaton főzni.

Felrakom én magas fokozatra, 1L vizet felforral másfél perc alatt, csak nem tudom, hogy ebben az ellentmondásos esetben hogyan járjak el.

Szabad magas fokozaton főzni?



2023. febr. 17. 17:48
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
97%
A 30-60 másodpercet onnantól kezdve kell számolni, hogy elkezd forrni a víz. Ha tovább tart, érdemes kicserélni a szelepet rajta. Én pl. nem öntök forrásban lévő vizet a kotyogós aljába, mert macerásabb, mint azt a pár extra percet megvárni, a legalacsonyabb fokozaton főzöm, mégis mindig jó a kávém.
2023. febr. 17. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Jó az 5 perc, többé-kevésbé ennyi szokott lenni. Van egy kotyogósom, finom kávét főz.
2023. febr. 17. 18:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Minél lassabban jön át a kávé, annál finomabb, aromásabb a kotyogósnál.
2023. febr. 17. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

És azok a profi baristák, ezt kotyogósra mondták?

Nem baj, ha lassan jön le.

A profi baristák profi gépekkel dolgoznak, amibe finomabbra őrölt kávé kell, és nagy nyomású gőzzel oldják ki a hatóanyagot.

Úgy, persze hogy 30 másodperc. De ez (a fentiek miatt) nem érvényes a kotyogósra.

2023. febr. 17. 18:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Onnantól kell számolni mikor már kezd feltőrni.
2023. febr. 17. 20:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 A kérdező kommentje:

4


Igen, direkt csak olyat néztem/ olvastam, ami a kotyogósra alkalmazható. Azzal érveltek, hogy ha túl sokáig "fő", akkor megég a kávé. Amúgy szerintem elég finom lett így elsőre, nem volt égett.


Még egy: egyelőre a bolti, előre őrölt kávéval próbálkozom, de ez csak azért, hogy kicsit megtapasztaljam a kávéfőzőt, ezután szeretnék átállni szemesre. Ket opció van erre: elmegyek kávés szaküzletbe ahol leőrlik nekem, vagy veszek itthonra egy kézi örlőt, 10-20 ezer környékén már találni. Érdemes ebbe invesztálni? Mármint, mindenképp frissen őröltet szeretnék, de az itthoni is jó megoldás lehet szerintetek?


Köszönöm az eddigi válaszokat!!

2023. febr. 17. 20:41
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem kotyogósba fölösleges darálót venni és úgy főzni.

Dr ha megis veszel nagyon finomra ne őröld mert nem fő le,kinyomja.

2023. febr. 18. 08:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha frissen akarod őrölni, akkor persze, az otthoni kis kv darálók a legjobbak erre.
2023. febr. 18. 11:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

"veszek itthonra egy kézi örlőt, 10-20 ezer környékén már találni.

5-10 ezer környékén is vannak teljesen jók.

2023. febr. 18. 11:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm, egyet mindenképp szeretnék beszerezni. 🙂


Egyelőre elég keserű kávékat sikerül főzni (nagyon minimális cukorral iszom), ez normális? Vagy elrontok valamit?

2023. febr. 18. 18:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!