Segítenének kotyogóssal kapcsolatban?
Soha nem használtam, ma próbáltam ki először, de előtte jó alaposan körbejártam a témát, hogy kotyogóshoz képest finom kávét tudjak készíteni, de egy valami nem tiszta teljesen:
A profi baristák szerint azaz ideális, ha kb 30mp alatt lefőzi a kávét, de max 60. Na már most, előre forralt vízzel kezdem - ahogy ajánlják -, de így is volt vagy 5 perc. Ennek az oka az, hogy indukcióson készítem és közepes fokozatra teszem, mert a kotyogós leírása szerint nem szabad magas fokozaton főzni.
Felrakom én magas fokozatra, 1L vizet felforral másfél perc alatt, csak nem tudom, hogy ebben az ellentmondásos esetben hogyan járjak el.
Szabad magas fokozaton főzni?
És azok a profi baristák, ezt kotyogósra mondták?
Nem baj, ha lassan jön le.
A profi baristák profi gépekkel dolgoznak, amibe finomabbra őrölt kávé kell, és nagy nyomású gőzzel oldják ki a hatóanyagot.
Úgy, persze hogy 30 másodperc. De ez (a fentiek miatt) nem érvényes a kotyogósra.
4
Igen, direkt csak olyat néztem/ olvastam, ami a kotyogósra alkalmazható. Azzal érveltek, hogy ha túl sokáig "fő", akkor megég a kávé. Amúgy szerintem elég finom lett így elsőre, nem volt égett.
Még egy: egyelőre a bolti, előre őrölt kávéval próbálkozom, de ez csak azért, hogy kicsit megtapasztaljam a kávéfőzőt, ezután szeretnék átállni szemesre. Ket opció van erre: elmegyek kávés szaküzletbe ahol leőrlik nekem, vagy veszek itthonra egy kézi örlőt, 10-20 ezer környékén már találni. Érdemes ebbe invesztálni? Mármint, mindenképp frissen őröltet szeretnék, de az itthoni is jó megoldás lehet szerintetek?
Köszönöm az eddigi válaszokat!!
Szerintem kotyogósba fölösleges darálót venni és úgy főzni.
Dr ha megis veszel nagyon finomra ne őröld mert nem fő le,kinyomja.
"veszek itthonra egy kézi örlőt, 10-20 ezer környékén már találni.
5-10 ezer környékén is vannak teljesen jók.
Köszönöm, egyet mindenképp szeretnék beszerezni. 🙂
Egyelőre elég keserű kávékat sikerül főzni (nagyon minimális cukorral iszom), ez normális? Vagy elrontok valamit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!