A főtt céklában is annyi vitamin marad, mint a nyersben?
Figyelt kérdés
cékla, vitamintartalma,#cékla, vitamintartalma,
2023. jan. 28. 18:33
1/3 anonim válasza:
Annyi nem, de azért böven marad még. Másrészt a céklának föleg a vastartalma lényeges, az meg megmarad teljes mértékben.
2/3 anonim válasza:
Annyi biztos nem, de marad benne bőven. Az ásványi anyagok szinte egyáltalán nem károsodnak, a vitaminok közül a B vitaminok, az A és a C vitamin hő érzékeny, de maximum a vitamintartalmának a felét veszíti el a főzés során.
3/3 anonim válasza:
Rákos kolléganőmnek konkrétan a lelkére kötötte az orvosa, hogy sok nyers céklát egyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!