Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért van az, hogy a teát...

Miért van az, hogy a teát forrázni kell, a gyógynövényeket is, miközben a zöldségek, vitaminok, stb. nem jó forrázva?

Figyelt kérdés

2021. jan. 14. 23:22
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
0%
Mert a tealevelek tartalmazhatnak szennyeződéseket, és fertőtlenítés végett kell forrázni.
2021. jan. 15. 00:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 anonim ***** válasza:
50%

Én mondom az ellenkezőt.

A teát nem szabad forrázni. :)

Az ideális vízhőfok,forrás utáni 1 perc,kb 70-80fok.

2021. jan. 15. 00:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/19 anonim ***** válasza:
79%
A teánál az a cél, hogy a levél tartalmát kivonatoljuk. Minél magasabb a hőmérséklet, annál gyorsabban zajlik le a reakció. A vizet azért célszerű forrásig hevíteni, mert a forrásban lévő víz lobog is, ami még hatékonyabbá teszt a kivonatolást.
2021. jan. 15. 01:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 anonim ***** válasza:
9%
Vizet azért forraljuk hogy a bene lévő mész kicsapódjon mert vagy forrás vizel vagy desztillált vizel kellene a gyógynővényt kiáztatni . És csak meleg vizel .
2021. jan. 15. 03:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/19 anonim ***** válasza:
6%
Én megszoktam seperni a leveleket forrázás elött.
2021. jan. 15. 03:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/19 anonim ***** válasza:
71%
A teát csak az íze vagy az élénkítő hatása miatt iszod, a gyümölcsben a vitamin is fontos, a gyógynövényben meg csak az a fontos.
2021. jan. 15. 04:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/19 anonim ***** válasza:
78%
jav. a gyógynövényben csak a hatóanyag
2021. jan. 15. 04:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/19 anonim ***** válasza:
88%

Egyes vitaminok pl. C vitamin 60 Celsius fok felett tönkre megy, ezért pl.csipkebogyó teát hideg desztillált vízben kell áztatni 5-6 óráig.

Zöldségeknél is lehetőség szerint kíméletesebb főzés helyett a párolás (brokkoli, sárgarépa,kelbimbó,stb).

Bizonyos gyógyteákból forrázva oldódnak ki a hatóanyagok.

2021. jan. 15. 04:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/19 anonim ***** válasza:
88%

A teát nem a c-vitamért isszuk.


A hagyományos tealevelet a koffeintartalma, és az íze miatt isszuk, a többi gyógyteát meg az egyébb hatóanyagai miatt, de nem c-vitaminforrásként.

2021. jan. 15. 05:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/19 anonim válasza:
65%
Hivatalosan a teát nem szabad leforrázni (én is azt csinálom, de) az ideális hőfok egy tea elkészítéséhez 75°C-80°C. Ilyenkor lesz tökéletes a tea. De persze teljesen mindegy hogy hogyan csinálod, ha közben agyonízesíted 😁
2021. jan. 15. 06:26
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!