Egy db teafiltert hányszor szabad teakészítésre felhasználni? Érdemes-e kihasználni töbszöri alkalomra?
Köszi h írtatok, jöhet még válasz!
Kedves első, mi az oka szerinted, egynél többször nem érdemes? 10-20 perc forró vízben áztatás során szinte minden értéke beleázik a vízbe és kész, vége?
(Takarékos ember vagyok, ezért faggatózom. Ahol lehet spórolni, spórolok, valamint utálok akár kisebb értéket is eldobni, kárba veszni. A kimerített filtereim beltartalma a kompsztomban fogja végezni.)
"Ahol lehet spórolni, spórolok"
Itt nem lehet.
Többször is kiáztathatod, csak egyre gyengébb lesz. Mivel azt írják, hogy 4-5 percig áztasd, ha te csak fél percig áztatod, még marad benne áztatni való. Minden áztatás után más ízt fogsz kapni.
Csak az érdekesség kedvéért írom le, hogy a távolkeleten sok helyen (Japán, Kína) az első forrázatot (nem filteres, minőségi zöld témáról van szó) egész egyszerűen kiöntik, nem fogyasztják el, a másodikat megisszák, de a 3-4., akár az 5.forrázatot tartják a legfinomabbnak. Minden forrázatnál változik a szín-és ízvilág.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!