Az rossz módszer, ha én forró, de nem forrásban levő vizet használok teakészítéshez?
Tudom, az a szabályos, ha forrásban levő vízzel készítjük, a filtert pár percig áztatjuk, majd újabb pár perc múlva ihatóvá válik.
Én nem szoktam megvárni, hogy felforrjon 100 fokra a víz. Így gyorsabb és gazdaságosabb is.
Teakészítésnél nincs olyan, hogy mi a "SZABÁLYOS", nincs erre előírás, csak ajánlás! A dobozon a 100 fokot is csak azért ajánlják, hogy biztosan kiázzon teljesen a filter, de én például nemcsak 100-ra, még 80-ra se melegítem a vizet, max. 65-70 bőven elég neki, mártogatom, illetve kanállal a bögre falához is nyomkodom, és szépen kiázik, utána egyből iható is!
Bár hozzátenném, hogy nem minden teafilter ázik ki egyformán, ezért kell legtöbbször magasabb hőmérsékletű vízbe áztatni! Például tapasztalatból a Pickwick nagyon könnyen kiázik, a Loyd kicsivel nehezebben, a Gárdonyi Teaház viszont egy örökkévalóságig is eltart!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!