Többször kiáztatjátok a zöld teát?
Azóta többet is kipróbáltam, otthon csak szálas zöld teáink vannak, de a munkahelyen filterest (Lipton, Rossmann-os) is áztattam le többször és 3-4 áztatásig teának nevezhető a forrázat (szálas teák esetében bőven), de a végén már jól ott kellett hagyni, hogy ázza ki magát.
Sajnos azokban a cikkekben, amik a zöld tea egészségügyi előnyeit ecsetelik, általában elfelejtik megemlíteni, hogy ezekhez csak többszöri áztatással jutsz hozzá... Lehetséges, hogy egyszeri áztatással csak a koffeint nyerjük ki(?), ami azért nem maradéktalanul hasznos. (A kínai zöld teák ólom és egyéb nehézfémtartalma mondjuk nem tudom mikor szeret kiázni a teából.)
Frei jázminos szálas, zöld teáját iszom.
1.áztatás 1 perc
2.áztatás 1,5 perc
Harmadikat ritkán szoktam az 2 perc
Ha a zöld teát forrásban lévő vízben leöntöd, ráadásul kétszer akkor olyan keserű lesz, mint a dohány magában. Persze, ha csak meleg vízről van szó, nálam még oké. Ha pedig nem koffein miatt szeretnéd inni, akkor egyértelmű, hogy a zöld tea hidegvizes áztatást kell kapjon. Természetesen ez, amit leírtam nem a pickwick és társairól szól.
Minél többször áztatod meleg vízben, annál kevesebb lesz a koffein tartalma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!