Egészségtelen, ha teakészítéskor nem várom meg, amíg 100 fokra forr a víz?
Semmi bajod nem lesz tőle.
Pl. bizonyos teákat nem is 100 fokos vízbe, hanem 70 fokosba kell áztatni.
A legrosszabb, ami történhet, hogy nem ázik ki rendesen a tea, és nem teljesen azt az ízvilágot érzed, amit optimális esetben érezhetnél.
Akkor ez hülyeség, amit itt írnak a baktériumokról?
3-ra:
Hát, aki a tealevélben szalmonella baktériumtól tart, az nagyon el van tájolódva. :-)))
Konkrétan a cikk egyik állítása hülyeség, és ez dönti az összes utána kezdődő mondatot.
"Nem véletlenül van ugyanis szinte minden tea csomagolására ráírva, hogy forrásban lévő vízzel kell leönteni."
Konkrétan a csipkebogyó teát hideg vízben kell áztatni, hogy a magas C-vitamin tartalma ne bomoljon el. És ezért nem is pár percig, hanem órákon át kell áztatni.
Megkérdezném azokat a kávéházi "szakértőket", akikre hivatkozik a cikk, hogy: "Tessék mondani, a csipkebogyón pont soha nincs olyan veszélyes gomba vagy baktérium, mint más gyümölcsökön?"
Az egész cikk még a Blikk színvonalához képest is rettenetes nagy butaság!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!