Egészségtelen, ha teakészítéskor nem várom meg, amíg 100 fokra forr a víz?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
#9: Tehát a szalmonella sem indokolja a forrásban lévő víz használatát.
Egyébként az igazi tearajongók határozottan esküsznek rá, hogy a forrásban lévő víz rontja az ízélményt.
Egyedül talán a fekete és a rooibos teánál ajánlják.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Arrogáns és tudatlan válaszoló ismét jelentkezik!
A csipkebogyó levelét is vizsgálták, mikrobiológus úr?
Azon is volt szalmonella baktérium? Ha nem, miért pont azon nem? Ha igen, akkor eszerint tömegével betegszenek meg szalmonellában azok, aki azt előírás szerint (tehát melegítés nélkül) készítik?
Milyen érdekes, sosem hallottam erről híradást. Magunk is fogyasztjuk ezt így nyaranta, sosem lettünk betegek.
Vagy talán ....... ki sem merem mondani .......... vagy talán arról van szó, hogy hiába találnak bármely teán szalmonella (vagy más) baktériumot, az olyan csekély mennyiségű, hogy lazán elpusztítja a szervezetünk anélkül, hogy bármit is észrevennénk belőle. A kutató ki tudja mutatni, csak éppen betegségokozó hatása nincs.
Vagyis a cikk valós tényt hamis színben tüntet fel - vagy a szakértők (akikre hivatkoznak) tették ezt. Van rajta ez meg az betegségokozó baktérium, gomba stb., de olyan csekély mennyiségben, hogy az lényegtelen.
Csak ez így nem lenne hír a Blikkben.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Felesleges ezt az arrogáns stílust erőltetned, nem tűnsz tőle okosabbnak, hidd el. Inkább tanulj helyette egy kis biológiát, nem fog ártani, akkor belátnád hogy ami kigördül a gyárból termék x határértékkel, az megfelelő környezetben megfelelő idő alatt bőven határérték felett lehet.
"Milyen érdekes, sosem hallottam erről híradást. Magunk is fogyasztjuk ezt így nyaranta, sosem lettünk betegek."
Ne is várd, hogy a hiradoban eléd tolják, akik ebben a témában jártasak, figyelik a RASSF-t. Mellesleg a csirkék nagyobb százaléka is salmonella fertőzött, még sem kapják el tömegesen, meg van ennek az oka, de szerintem ezt hiába fejteném ki, nem vagy te a tudományos magyarázatokra vevő
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Az ég világon semmi bajod nem lesz tőle! Én nem melegítem még 90 fokig se, fortyog a vízforraló, többször megfogom az oldalát, és amikor úgy érzem, hogy nagyon meleg, de még egyből iható hőmérséklet körül van, akkor lekapcsolom és öntöm a filterre, párszor még még merítgetem ennyi! Ahogy előttem is írták, legfeljebb nem ázik ki teljesen, és így nem lesz annyira telt íze, de amúgy abszolút semmi káros nincs benne!
Ja, amit a Blikk ír... - a magyar médiában sajnos már megszokott, hogy mindennel szeretik ilyesztgetni a népet, hogy "ez káros, az káros", aminek lefogadom hogy kb. a fele se igaz, csak kitaláció a magyarázattal együtt! Ha minden ilyet elhinnénk, akkor a világon gyakorlatilag már semmit sem csinálhatnánk, mert minden káros lenne! Akár még a felforralt házi tejre is kitalálnának valamit, ha kivétel nélkül mindenki olyan naív lenne!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Srácok, a banán meg radioaktív...de együltő helyedben 10 000 000 banánt kell megenni ahoz, hogy sugárfertőzést kapj.
De radioakív. Nagy nagyon kicsit.
Nem kell ennyire félni.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Eressz hideg vizet egy tálba és tedd bele a teával telt bögrét. A víz lepje el minél jobban a bögrét. Néhány perc után iható hőmérsékletűvé válik a tea.
(A praktikát egy boszorkánymester ősöm pennával írt naplójából tanultam meg, akit emiatt égettek meg, mert a helyi pap boszorkányságnak hitte a forró ital ilyen gyors mértékű lehűtését.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!