Soha életemben nem dolgoztam leveles tésztával, és nem tudok kit megkérdezni. Hogyan csináljam meg virslivel?
Feltehetöen a tészta már eléggé ki van nyújtva - a friss elég vékony, a fagyasztott az, amit nyújtani kell még.
Nem kell semmit olajozni, csíkokra vágod, rátekered a virslire - a vége alul legyen és forró (legalább 200 fokos) sütöben megsütöd.
Pánikra semmi ok!
Annyi, hogy most vehetsz hozzá túrót, tököt, mákot... :D
(... így zárójelesen, a virslis falatokhoz, az is csak frissen jó, leveles tésztából is. És amíg a leveleset kiolvasztod, kinyújtod, felvágod... őszintén szólva nem sokkal nagyobb meló 15-20 deka lisztből összegyurmázni egy maréknyi kis kelt tésztát. Időben talán picit több, mert kell időt hagyni a kelésre, de befektetett nettó munkamennyiségben szerintem semmivel nem több.
Ellenben tized annyiba kerül.
Frissen fogyasztva pedig kelt tésztával is kiváló.
Nem utolsó sorban semmit nem kell hozzá külön megvenni, mert liszt mindig van otthon, instant élesztő, vagy friss lefagyasztva szintén lehet mindig otthon. És akkor nincs ilyen gond, mikor vegyük meg, mit vegyünk, nem azt vettük amit kell... Bármikor, a fagyasztó kapacitás terhelése nélkül rendelkezésre állnak az alapanyagok.
Kicsit hamarabb elkezded, egy pici adag kelt tészta hipp-hopp megvan, bármikor, amikor random megkívánod. Nyújtod, tekered, sütöd... nem egy nagy kaland)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!