Mi az az étel ami a te agyad szüleménye, te alkottad meg/gondoltad újra és isteni lett az eredmény? Miket tartalmaz, hogy készíted el? :)
Nem hiszem, hogy annyira egyedi lenne, de máshol még sose ettem ilyet. Baromi egyszerű ebéd, kell hozzá egy üveg szárított paradicsom (az üveges olajos verzió), csirkemell, tejföl, só és bors. A szárított paradicsom olaján megpirítom a csirkét és a szárított paradicsomot, utána pár perc kell neki fedő alatt amíg megpuhul, amikor majdnem kész a hús, teszek hozzá 1-2 ek tejfölt, megrottyantom és kész is. Rizzsel nagyon finom.
Vagy a másik, ami mindenki szerint bizarr de én imádom: egy konzerv vörösbab, egy konzerv ananász, egy póréhagyma fehér része apróra vágva, mindezt összekeverem egy kanál majonézzel. Igen, tudom, hogyan hangzik, mégis valamiért működik :D
A húsfőzelék.
Ha száraz a leveshús vagy marad elég, megdarálom, felöntöm valamennyi húslevessel, és tejfölös liszttel behabarom.
Zsemlegombóccal nagyon finom.
Nyilván csinálja más is a családunk kedvencét, de eddig akárkinek mondtam, kerek szemekkel nézett rám, mert nem ismerte.
Pirított szendvicsnek neveztem el.
Maradék sült hús újrahasznosítása okán született, főleg abban az esetben, amikor csak két kis szelet sült tarja maradt hármunkra, vagy egy darab egész sült csirkecomb. Összevagdosom apróra, teszek rá a saját fűszerkeverékemből, átpirítom serpenyőben, majd félreteszem.
Pecsenyezsírral vékonyan megkent kenyér/bagett szelet egyik oldalát megpirítom a serpenyőben, majd bedörzsölöm friss fokhagymával, megkenem kapros tartármártással, teszek rá egy szelet lilahagymát, az előzőleg megpirított maradék húst, karikára vágott savanyú uborkát, egy szelet cheddar-t/camambert-t/mozzarella-t. Ráborítok egy másik szelet kenyeret a pirított oldalával, jól összenyomom, és visszateszem a serpenyőbe lassú fokozaton a pirítatlan oldalait is megsütöm. Fedőt is lehet használni, hogy a sajt is jól elolvadjon belül.
Azóta már számtalan variáció született erre: hús helyett lehet benne tükörtojás, vagy a vegán verzióját is imádom: pecsenyezsír helyett olívaolajjal kenem meg a bagettet, hús helyett sült cékla kerül bele, a tartár helyett hummusz.
A pirított szendvics mellett szoktam csinálni töltött bagett-et is.
A bagettet kettévágom hosszában, kikaparom a belsejét, kikenem kapros tartármártással, szeletekre vágott lilahagyma, ebbe jöhet a paradicsomos ragu (van benne: fokhagyma, reszelt sárgarépa és zeller, paradicsom, gomba, darált hús, fűszerek). A tetejére bacon szeletek, reszelt sajt, és mehet a sütőbe/grillre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!