Miért rohadt, penészedik meg állásában a paprikám?
Csak ez a fajta "scotch bonnet" termesztettem de ahogy kirakom száradni egy idő után berohad a belseje a külsejével egyaránt miért nem bírom kiszárítani vagy akár elraktározni?
Jövőre nagyobb mennyiségben tervezek ültetni és tudjam miként tudnám megelőzni a rothadást
Hova teszed ki? Ha teraszra vagy egyéb kültérre, akkor nem tudom miért lepődsz meg, ha a mostani párás-nyálas levegőn nem szárad, hanem rohad. Szárítani száraz levegőn kell, amit mostanában a lakásban találhatsz, de ez erősen épületfüggő.
A legbiztosabb és nagyobb mennyiséghez ajánlott megoldás egy aszalógép beszerzése, 10e Ft-től kezdődően már kapsz, de azért nézd meg, hogy a teljesítménye legalább 250W, de inkább 350 legyen. Ha nem túl régi a sütőd és tud 30 vagy 50 fokot, akkor abban is lehet, de az hosszú távon nem éri meg az aszalóval szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!