Mit nem csináltam jól, hogy a bírsalmasajt száradás során penészedik?
Figyelt kérdés
Recept szerint főztem, sok idő, energia, gáz ment rá és most lökhetem ki a két tepsivel.2022. nov. 9. 21:44
2/12 anonim válasza:
A két tepsi mit jelent? Egyben van az egész? Mi kisebb adagokra osztottuk. Van, akinek őzgerincben is sikerül, de azt lágynak éreztük a közepén, ezért inkább ilyen kis kompótostálka méretűeket csináltunk, ami nagy felületen tud száradni. Naponta forgatjuk. Már csak egy darab maradt, de az jó kemény, olyan, mint egy kis trappista sajt, kíváncsiak vagyunk, meddig áll el.
5/12 anonim válasza:
Szárítani, forgatni kell. Mi kisebb (kb táblacsoki) méretű szeletekben tesszük sütőpapírra, azt rácsra, ezt az egészet a kályha mellé és naponta forgatjuk. Így jó marad.
6/12 anonim válasza:
Igen-igen, lenyeges a cukormennyiseg! 80% kell.
7/12 anonim válasza:
Ne dobd ki én is jártam így.
Töröld át nedves ruhával hogy lejöjjön a penész aztán szárítsd tovább száraz meleg helyen sűrűn forgatva.
8/12 anonim válasza:
7. Ne tanacsolj ilyet!
Ha már a feluleten megjelenik a penész az azt jelenti, hogy a belsejét átszőtték a peneszgombafonalak. És termelik a toxint. Kidobandó.
9/12 A kérdező kommentje:
Valószínű, hogy a tepsiben kb.3 cm vastagon nem tudott száradni megfelelően a kamrában.
2022. nov. 11. 15:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!