Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért penészedik be a cseréped...

Miért penészedik be a cserépedényem?

Figyelt kérdés
Töltöttkáposztát szoktam benne készíteni, utána jól kimosom, megszárítom, fedelét ráteszem, elteszem. Mikor legközelebb előveszem, mindig penészes a belseje.

2022. febr. 10. 20:27
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem szárad ki teljes vastagságában. Én a fedelet se tenném rá, hadd szellőzzön.
2022. febr. 10. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
A cserépedények natúr állapotában porózus szerkezetűek. Az ételek beszivárognak valamilyen mélységben. A penész a benne maradt étel kapcsán kezd kifejlődni. Szellős helyen, fedél nélküli tárolás segít a dolgon. Ha bevonatos az edény, akkor a penészedés nem jön létre, mivel a zománc lezárja a pórusokat.
2022. febr. 10. 21:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha tényleg kiszárítod, nem penészedik be. Nem tud teljesen kiszáradni, az a baj. Bevonat nélküli cserépedényt nekem eddig csak nyári, napokig-hetekig tartó herepállasztó kánikula alatt sikerült rendesen kiszárítani.
2022. febr. 10. 22:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Ne tedd rá a fedőt és ne zárt szekrényben tárold!
2022. febr. 11. 08:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!