Vissza lehet olvasztani a kikristályosodott tejkaramellát?
Van egy zacskó tejkaramellám. (Hagyományosan, egyesével 2 féle papírba csomagolt téglatestecse formájúak.)
Némelyiknek isteni, krémes a belseje, még folyik. De egy jelentős része kikristályosodott, szinte ropogóssá vált benne a cukor, ezek már nem is ízlenek, és amíg bele nem harapok, nem látszik, melyik milyen.
A cukor olvadáspontja 160 fok körül van, tehát házilag elő lehet állítani.
Próbálta már valaki újrakrémesíteni, újra meglágyítani a kikristályosodott karamellt? Ha sikerült, hogyan csináltad?
Köszi a választ. Első sorban olyan módszerre gondolok, amivel a kockák egyben maradnak, pl így ahogy van betenni mikróba, sütőbe, gőz fölé vagy ilyesmi.
Karamellt / karamellszószt tudok magam is készíteni cukorból, és nem nagyobb felhajtás, mintha ezt akarnám megolvasztani. :) Szóval valami egyszerűt szeretnék, ha próbált már valaki ilyesmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!