Melyik a 'jobb' méz: amelyikből kikristályosodik a cukor vagy amelyikből nem?
Figyelt kérdés
abszolút nem értek hozzá, ne oktassatok ki. van két üveg mézem a konyhában, kb egyidősek lehetnek. az egyik eléggé besűrűsödött, kikristályosodott, a másik még mindig teljesen folyós. ez mitől függ? melyik a minőségibb? vagy ennek nincs köze hozzá?2014. nov. 12. 10:06
1/6 Andizsuzsi válasza:
Alapvetően attól függ, hogy miből készült. A különböző mézek különbözően kristályosodnak. Az akác szinte alig, folyós marad, de pl. a repceméz sűrű, krémszerű. Ez nem befolyásolja a minőségét. (Az osztrákok pl. sokkal jobban szeretik a "krémmézeket", mert könnyebb velük bánni, nem folynak, nem csöpögnek).
2/6 anonim válasza:
mézes embertől hallottam, hogy mézfajtától függ, és nem feltétlenül attól, hogy mézes sziruppal etették a méheket és ezért csak cukortartalma van, semmi más (tehát ez nem minőséget jelez)
tedd meleg vízbe az üveget, vagy mikróba és újra folyós lesz
3/6 A kérdező kommentje:
igen, a fajtákra én is gyanakodtam., hogy ettől is függ! egyébként a kikristályosodott az termelői vegyes méz, a másik pedig boltban vásárolt, drágább fajta hársméz.
2014. nov. 12. 10:25
4/6 anonim válasza:
A fajtától függ! mindegyik jó méz! :)
A repce, vegyes, virág mézek gyorsan kikristályosodnak, míg az akác több évig is folyós marad.
5/6 anonim válasza:
Fajtafüggő :) a kristályosodásra csak azt szokták mondani, hogy attól nem lesz a méz, csak sokan megszokták, hogy a boltban folyós méz van.
Pl. a repceméz az mindig tömör, az akácméz az folyós, a vegyes virágméz az hamar elkezd kristályosodni.
6/6 anonim válasza:
ugyanolyan mind2 csak más az állaga. én mind2 félét szeretem, de én annó úgy hallottam hogy nem szabad felolvasztani a kristályt mert elveszik belőle sok ásványi anyag meg ilyesmik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!