Alacsony költsévetésű vegetáriánus ételek?
Egy hétre szeretnék vásárolni, a lehető legolcsóbban, 4.000 forint áll a rendelkezésemre. Alapélelmiszerek vannak itthon(liszt, cukor, tojás, makaróni, spagetti, tojás, zabkása, rizs,tej). Vegetáriánus vagyok. Tudtok ajánlani ételeket, amelyek elkészthetőek ennyiből?
Előre is köszönöm.
Egy hétre 4000 forintból?
Az lassan 1 napra se elég.
1 kg vöröskáposzta most a sparban 249, ebből 4 adag káposztasaláta v párolt káposzta kijön
1 kg krumpli 350, ebből paprikáskrumpli, 3 adag (ehhez eszed a salátát)
1 kg fagyasztott mexikói zöldségkeverék, megpárolod kis olajon, 3 adag, sütsz hozzá tojást
1/2 kg zabpehely, kb 500, ez kb 10 adag zabkása, reggeli letudva, fahéjat v kakaót tehetsz bele, esetleg veszel egy csomag mazsolát, 300 ft
fél kg sárgaborsó, 400, ebből egy nagy kondér sárgaborsóleves kijön
fagyasztott franciasaláta keverék, kb. 700, plusz egy nagy tejföl vagy joghurt, kb. 3-400, ebből van 4 adag franciasalátád, csinálsz hozzá főtt tojást.
Krumplistészta.
Spagetti (én Olaszországban is csak húsmentesen találkoztam vele: csak paradicsompüré, mustár, fokhagyma só-cukor kell a szószhoz, de a sajt drágább, mert reszelt parmezánnal az igazi)
Ötös válaszoló:
Hadd idézzem az eredeti kérdést:
"Alapélelmiszerek vannak itthon (liszt, cukor, tojás, makaróni, spagetti, tojás, zabkása, rizs,tej)."
"a paprikáskrumpli se csak krumpliból van.."
De igen, a paprikáskrumpli egy kihelyezetten szegényes étel. A tojás már csak gazdagítja.
Lencse/babfőzelék
Csicseriborsó lepény
Hamis hamburger babból és hagymából
Paradicsomszószos fűszeres tészta sajttal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!