Hogyan legjobb a friss káposztasaláta?
Tehát amit hűtőbe teszünk és kb. 2 hétig áll el.
A legyalult káposztát be kell sózni vagy nem?
Ki kell facsarni, vagy nem?
A levet fel kell forralni vagy nem?
Attól függ, hogy kiakarod csavarni vagy sem.
Ha kiakarod facsarni sózhatod jobban.
Izlés kérdése, ha nyersen nem érzed kesernyésnek a káposztát akkor szerintem felesleges kifacsarni.
A levet nem kell foralni. Hideg víz ecet,cukor keveréke izlés szerint, van aki teljesen úsztatni szereti, én viszonylag keveset szeretek hozzá adni.
ÉS igen érdemes hütöbe pihentetni elkészítés után pár órára.
3-4 napig áll el, utána nekem már kesernyés állot izü
1)
Be kell sózni, de csak vagy félórára és csak annyi sóval, amit a lébe is tennél.
2)
Már miért kellene kifacsarni? Kifacsarod és kiöntöd az értékes levét, vagy azt akarod ízesíteni? Tényleg nem értem.
3)
Semmit nem kell felforralni.
Én is (majdnem) úgy csinálom, mint amit az 1-es linkelt, annyi különbséggel, hogy én a köménymagokat kb 1 dl. vízben kifőzöm és hozzáöntöm, mert nem szeretem a fogam alatt. Ha meg őrölt köményt használok, attól ronda barna színe lesz.
A linken nem néztem az arányokat - lehet, hogy tökéletes - mert teljesen saját ízlésem szerint csinálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!