Túl sok káposztasalátát csináltam, meddig áll el a hűtőben? Esetleg kell bele tenni valamit, hogy még kb. 1 hétig elálljon?
Ha jól be van ízesítve, (értsd elég ecet és cukor) akkor hűtőben tartva, 1 hét alatt csak tökéletesre összeérik, baja biztos, hogy nem lesz!
3 nap után kóstold meg, mert rengeteg ízt felvesz, ha kell ízesíts rá még egy kicsit. Cukor is, ecet is tartósít. Ha intenzíven van ízesítve, hűtőben 2 hétig se lesz semmi baja, valószínűleg utána is bírná, de addig simán garantálom, hogy jó lesz.
Az ízesítéstől függ. Hogy mennyi ecet, cukor, só van benne.
Ha csak annyi, hogy a kecskének jó legyen, akkor nem biztos, hogy nem kezd romlani egy hét alatt. Ha nem kezd levet engedni a káposzta gyorsan a bekevert dolgoktól, hanem inkább csak szárad, akkor az úgy nem túl jó.
Mondjuk, mi se túlozzuk el a dolgokat, csak úgy normál mértékben, de mi legalább egy hónapig elrakjuk, szerintem volt már, hogy 2 hónapig ettük. Mindig legyalulok egy kisebb fej káposztát egyszerre, bekeverjük, befőttes üvegekbe tesszük, a saját levével leöntve, és esszük, ameddig eltart.
Frissen nem is szeretem, az első 4-5 napban nem annyira jó, egy hetes korra érnek össze az ízek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!