Valaki írna jó zöldségleves receptet?
Köszi a választ!
Milyen arányban menjenek a zöldségek? Van amiből több, van amiből kevesebb?
Amiket szoktam: répa, petrezselyem gyökér, karalábé, zeller, hagyma egészben
Pirospaprika nem kell bele?
Google alapján csináltam eddig is :D
De valahogy hiányzik belőle valami, ezért kértem bevált praktikákat.
Én sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé kockákat megfuttatok zsiradékban, 2-3 kavarás után megszórom egy fakanálnyi liszttel (staubolás), tovább keverem kb 1 percig, minimális piros paprikát teszek rá, éppen csak annyit, hogy arany színe legyen a levesnek. Feleresztem vízzel, sózom, kevés őrölt bors és főzöm.
Amikor ezek a zöldségek már majdnem készek, akkor teszek bele zöldborsót, karfiolrózsákat. Kelbimbót is tehetsz bele egy marékkal, de azt valamivel előbb, nagyjából félidőben.
Szoktam bele tenni májgombócot, amit én csinálok, vagy tojásgaluskát.
Részemről ennyi!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!