Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Valaki írna jó zöldségleves...

Valaki írna jó zöldségleves receptet?

Figyelt kérdés
Az enyémnek mindig se íze, se bűze.
2022. okt. 18. 17:13
 1/7 anonim ***** válasza:
91%
Fogsz egy lábost, pici olaj, rádobod az összevágott zöldségeket, enyhén megpirítod, sózod, borsozod, felöntöd vízzel. A fűszerezés, ha nem zavarnak a darabok, apróra vágott hagyma, fokhagyma is pirítható alá, de ezeket egyben is bele lehet dobni, és kiszedni, ha elkészült. Zöldfűszer, nekem favorit a tárkony, de lehet bele kakukkfüvet, majorannát, babért is tenni.
2022. okt. 18. 17:36
 2/7 anonim ***** válasza:
22%
google
2022. okt. 18. 18:02
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Milyen arányban menjenek a zöldségek? Van amiből több, van amiből kevesebb?

Amiket szoktam: répa, petrezselyem gyökér, karalábé, zeller, hagyma egészben

Pirospaprika nem kell bele?

2022. okt. 18. 18:03
 4/7 A kérdező kommentje:

Google alapján csináltam eddig is :D

De valahogy hiányzik belőle valami, ezért kértem bevált praktikákat.

2022. okt. 18. 18:04
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Én sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé kockákat megfuttatok zsiradékban, 2-3 kavarás után megszórom egy fakanálnyi liszttel (staubolás), tovább keverem kb 1 percig, minimális piros paprikát teszek rá, éppen csak annyit, hogy arany színe legyen a levesnek. Feleresztem vízzel, sózom, kevés őrölt bors és főzöm.

Amikor ezek a zöldségek már majdnem készek, akkor teszek bele zöldborsót, karfiolrózsákat. Kelbimbót is tehetsz bele egy marékkal, de azt valamivel előbb, nagyjából félidőben.

Szoktam bele tenni májgombócot, amit én csinálok, vagy tojásgaluskát.

Részemről ennyi!

2022. okt. 18. 18:22
 6/7 anonim ***** válasza:
87%
Az arányok, ahogy szereted, arra kell figyelni, ha sok a sárgarépa nagyon édes lesz, azt nem mindenki szereti. Én ilyen levesbe pirospaprikát nem rakok, csak gulyásba, bablevesbe.
2022. okt. 18. 18:23
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Csinálj egy jó olasz minestrone-t, Lehet simán, de paradicsomosan is, reszelt parmezánnal. Nymmm... :)

[link]

[link]

2022. okt. 18. 18:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!