Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Almapaprika elrakásánál ez...

Almapaprika elrakásánál ez így jó?

Figyelt kérdés
a paprikákat félbe vágva főzni egy percig, utána tiszta üvegbe tenni, fűszerezni, és forrásban lévő lével felönteni, lezárni, felfordítani 5 percig, majd 24 óráig szárazdunsztba tenni?

#lekvár #befőtt #befőttesüveg #dunszt #almaparika #savannyúság
2022. okt. 5. 01:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Meleg helyiségben készítsd, nehogy hirtelen kihűljön. Jól takard be, hogy alul-fölül-oldalt egyenletesen szigetelve legyen, 2-3 nap alatt hűljönnki.
2022. okt. 5. 04:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Miért akarod fözni? Akkor csak puha, lözzyedt lesz!
2022. okt. 5. 07:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell főzni, dunsztolni. Üvegbe rak, savanyúság berako porbol levet készít, raont, üveget lezar.
2022. okt. 5. 08:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:

Én évtizedek óta teszek el, de nem komplikálom:

A paprikát üvegekbe teszem (újabban felezem, úgy több fér egy üvegben, illetve kisebb üveg kell ugyanannyi paprikához), felöntölét készítek (nem por meg kész cuccok):

1,3 liter felforralt víz

1,5 dl 25%-os ecet

1 ek só

250 g cukor

Ezt langyosan ráöntöm, lezárom a csavaros tetövel és elteszem a spájzba

szemes bors, mustármag

2022. okt. 5. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
#4: 3 vagyok, én is pont így csinálom. De aki fozni/dunsztolni akarna, annak egyszerűbb a kész berakot vízben oldani és használni.
2022. okt. 5. 16:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

NEm tudom, készet még soha nem használtam, arról nem tudok konkrétan semmit mondani, de ahogy én csinálom, az sem bonyolult, cukor, só, ecet mindenhol van vagy kapható.

De a lényeg, hogy nem kell elöfözni, nem kell dunsztolni, fölösleges bonyulultan csinálni.

2022. okt. 5. 16:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:
és ha főztem 1 percig akkor már nem lesz jó?
2022. okt. 6. 01:48
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Ritkán mondok ilyet( mert izlesek és pofonok) de szerintem nem. De most már mindegy, akkor is raersz kidobni, amikor ennetek. Próbáld ki egy uveggel úgy, ahogyan írtuk, hidegen, dunszt nélkül, fogod látni a különbséget. És ami jo: levet csinalhatsz egyszerre többet, elteszed pl ásványvizes flakonba és a kész levét csak raontod arra az üvegre, amit épp beraktal. Ugyanígy csinalhatod az uborkát is.sok sikert!
2022. okt. 6. 06:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
Ha felfözöd, akkor egyrészt puha lesz a paprika, nem ropogós, friss állagú, másrészt rengetegszer a héja leválik róla félig, kemény lesz és nem túl finom így. De ettöl meg lehet enni, szerintem legközelebb ne fözd.
2022. okt. 6. 15:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:
majd megírom!
2022. okt. 7. 00:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!