Almapaprika elrakásánál ez így jó?
Figyelt kérdés
a paprikákat félbe vágva főzni egy percig, utána tiszta üvegbe tenni, fűszerezni, és forrásban lévő lével felönteni, lezárni, felfordítani 5 percig, majd 24 óráig szárazdunsztba tenni?2022. okt. 5. 01:29
1/11 anonim válasza:
Meleg helyiségben készítsd, nehogy hirtelen kihűljön. Jól takard be, hogy alul-fölül-oldalt egyenletesen szigetelve legyen, 2-3 nap alatt hűljönnki.
2/11 anonim válasza:
Miért akarod fözni? Akkor csak puha, lözzyedt lesz!
3/11 anonim válasza:
Nem kell főzni, dunsztolni. Üvegbe rak, savanyúság berako porbol levet készít, raont, üveget lezar.
4/11 anonim válasza:
Én évtizedek óta teszek el, de nem komplikálom:
A paprikát üvegekbe teszem (újabban felezem, úgy több fér egy üvegben, illetve kisebb üveg kell ugyanannyi paprikához), felöntölét készítek (nem por meg kész cuccok):
1,3 liter felforralt víz
1,5 dl 25%-os ecet
1 ek só
250 g cukor
Ezt langyosan ráöntöm, lezárom a csavaros tetövel és elteszem a spájzba
szemes bors, mustármag
5/11 anonim válasza:
#4: 3 vagyok, én is pont így csinálom. De aki fozni/dunsztolni akarna, annak egyszerűbb a kész berakot vízben oldani és használni.
6/11 anonim válasza:
NEm tudom, készet még soha nem használtam, arról nem tudok konkrétan semmit mondani, de ahogy én csinálom, az sem bonyolult, cukor, só, ecet mindenhol van vagy kapható.
De a lényeg, hogy nem kell elöfözni, nem kell dunsztolni, fölösleges bonyulultan csinálni.
7/11 A kérdező kommentje:
és ha főztem 1 percig akkor már nem lesz jó?
2022. okt. 6. 01:48
8/11 anonim válasza:
Ritkán mondok ilyet( mert izlesek és pofonok) de szerintem nem. De most már mindegy, akkor is raersz kidobni, amikor ennetek. Próbáld ki egy uveggel úgy, ahogyan írtuk, hidegen, dunszt nélkül, fogod látni a különbséget. És ami jo: levet csinalhatsz egyszerre többet, elteszed pl ásványvizes flakonba és a kész levét csak raontod arra az üvegre, amit épp beraktal. Ugyanígy csinalhatod az uborkát is.sok sikert!
9/11 anonim válasza:
Ha felfözöd, akkor egyrészt puha lesz a paprika, nem ropogós, friss állagú, másrészt rengetegszer a héja leválik róla félig, kemény lesz és nem túl finom így. De ettöl meg lehet enni, szerintem legközelebb ne fözd.
10/11 A kérdező kommentje:
majd megírom!
2022. okt. 7. 00:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!