Almapaprika elrakására valami szuper recept nagymamától , esetleg káposztával töltve, nem lapul valakinél?
Sajnos nincs nagyi receptem, de annyi megmaradt bennem, hogy jó vastag tűvel, lehet szög is, megszúrkálta a szár tövénél a zöld részt - nem tudom mi a neve - hogy belülről is megteljen lével, ne a tetején úszkáljon.
Tudom, ez nem a recept, de fontos lehet!🙂
Anyósom receptje:
Paprika leve
1,5 l víz, 2,5 dl 20% ecet, 1 kk szódabikarbona, 1 marék só, 250 g cukor,
bors, kömény, babér
Ezeket az ecet kivételével összeforralni, langyosra hüteni, beletenni az ecetet és az elökészített, üvegekbe rakott paprikára önteni és spatulával lefogatni.
Megszurkálni nem kell, mert akkor könnyebben megforr.
Csavaros tetövel azonnal lezárni és hüvös helyre tenni.
Sok éve teszem el így a paprikát, mindig tökéletes!
“Megszurkálni nem kell, mert akkor könnyebben megforr.”
Ez baromság!
Ha tisztán és tiszta eszközökkel dolgozol, akkor nincs mitől felforrnia.
A szódabikarbónát nem is minősítem, mert agybaj.
Ezt a receptet használom évek óta. A káposztával töltött paprikához is. Nem az vad savanyú, finom. Nagy sikert aratok mindig vele. Sajna nem az én receptem:)
#2
A savanyú paprikába nem való kömény!
A fűszerei:
egész feketebors
babérlevél
mustármag
koriandermag
és ha azt akarod, hogy ropogós maradjon, akkor egy kávéskanál borkénpor (kb. 5 liter vízhez)
A többiről már előttem elmondták a véleményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!