Melyik a finomabb, jobb, a normál sütős kenyér vagy a kenyérsütőgépes?
Nekem az jön le, hogy nem igazán szeretnél foglalkozni vele, a motivációd csak annyi, hogy drága a bolti kenyér.
Gyerekkoromban nagymamám még kemencében sütötte a kenyeret, az egy fél napos munka volt, minden héten egyszer.
Természetesen közben mást is csinált, de a lényeg, hogy a kenyérsütés napján le volt kötve az egész napja.
A kovász nevelése is egy külön fejezet, mostanság elég sikk lett a kovász nevelgetés, de arra is rendszeresen oda kell figyelni, időt szánni rá.
A kenyérsütő gépbe elég csak beleszórni a szükséges összetevőket, és majd ki lehet venni a kenyeret.
Mivel gép, program szerint dolgozik, a kreativitásra kevesebb a lehetőség, mint a sütőben, kemencében sütött kenyér esetében, ahol többek között a dagasztás, kelesztés folyamatán bármikor lehet módosítani, de annak feltétele, hogy ott kell lenni, felügyelni, csinálni.
A gépet sokan este programozzák be, hogy reggelre friss kenyeret süssön.
Nem is mindenki kedveli, hozzá vannak szokva a bolti, laza, puha, sokszor adalékokkal turbózott minőséghez.
A házi kenyér, főleg a gépekben sütött, tömörebb, másabb, ami nem mindenkinek bejövős.
Régen általában hetente egyszer sütöttek kenyeret, az egy hét múlva is ehető volt, igaz közben megszikkadt, és frissen kisülve is tömörebb volt, mint a nagyüzemben készültek.
A kérdezőnek kell dönteni, de ahogy írta annyi a motivációja, hogy drága lett a kenyér.
A kemencés (sütő) kenyérsütésre időt kell szánni, akkor is, ha éppen passzív időszak van (kelesztés).
A kovász nevelés az utóbbi időben eléggé terjedő hobbi, de a kovász egy élő flóra, azt etetni kell, megfelelő környezetben tartani, elég egyetlen hiba, és bedöglik a tenyészet - arra is időt kell szakítani, ami nem sok, de rendszeres.
A kenyérsütő gép elvégez mindent, felügyelet nélkül is, de az abban sült kenyeret sem kedveli mindenki.
Kérdező, limarapeksege.com
Ezek tuti bevált receptek.
Szerintem az alapanyagtól is függ. Nem ismerem ezeket a kenyérsütő gépeket, talán annyi az előnye hogy egyszerűbb az elkészítés, beledobálod az alapanyagot és összekeveri, dagasztja, majd megsüti.
Viszont az már más kérdés hogy egy ilyen gép meddig fog működni, esélyes hogy rövid élettartamú.
Nem hiszem hogy van különbség, max a kenyér formájában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!