Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Gluténmentes kenyér miért...

Gluténmentes kenyér miért marad keletlen a kenyérsütő gépben?

Figyelt kérdés

Aldis gm lisztből, Budafoki élesztőből, olívaolajból/kókuszzsírból, vízből,kis cukorból és sóból sütöttem kétszer is, közel egy kilós kenyérkét. Jó illatú és finom ízű lett, de amúgy belül mindig keletlen csomókat és lisztet, héján sületlen lisztet találtam. Gorenje kenyérsütőm van, a hozzá járó receptfüzet arányait használtam.


Min kell változtatnom, hogy egy igazi jó kenyeret kapjak?


Gondoltam a kovászolásra is ... azt ugyanúgy csak bele kell majd rakni, mint az élesztőt? Olyankor cukor se kell? Ez megoldaná a problémát?



2021. okt. 2. 14:11
 1/3 anonim ***** válasza:
74%

Ha lisztes csomók vannak a tésztában, akkor a dagasztás nem megfelelő.

A kovászolás egy sokkal lassabb folyamat, mint az élesztővel való sütés. Viszont a 24 órán túli kelesztés miatt akár gluténérzékeny is ehet kovászos kenyeret.

2021. okt. 2. 15:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Nincs kidolgozva a tészta.
2021. okt. 2. 15:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 Ikonstar ***** válasza:
100%

Próbáld ki másik gluténmentes kenyérliszttel (pl. Miklos' Universallal, Nutri Free mix per paneval) is és használj másik programot. Nem mindegy a negészítés sorrendje sem. A gm lisztek receptjeit használd vagy találsz kipróbált kenyérsütős gm recepteket. A Gluténmentes konyha és lisztérzékeny hétköznapok Face csoportban rengeteg van. A gm program csak marketingfogás a gépeken, nem minden gm kenyérhez az való.

A KOVÁSZOLÁS NEM TESZI GLUTÉNMENTESSÉ A BÚZAKENYERET! A gluténérzékenyek nem ehetnek olyat, viszont létezik sokféle gluténmentes kovász is, amik gluténmentes lisztekből készülnek.

2021. okt. 5. 23:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!