A szarvascombot is érdemes tejbe áztatni?
Azért mert te nem hallottál még róla, ez egy létezô dolog, nem kell kiakadni tôle…
Puhább lesz tôle a hús. Fokhagymás tejbe is szokták.
A tejbe áztatás csak babona, nem lesz töle puhább a hús. Egy napos áztatás alatt kb 2-3 mm mélyre jut csak be bármilyen folyadék, azaz semmi hatása sem lehet egy több cm vastag hús esetén.
Az egyetlen "elönye" a tejben áztatásnak, hogy sokkal rövidebb idö alatt meg tud romlani. Meg ha netán valaki Tej/laktózérzékeny eszik belöle, akkor beteg lesz töle!
Szarvas (és egyéb vad) húsát vörösboros,vagy ecetes pácban szokás pácolni, de több napig. A tej ízben sem passzol hozzá, meg egyébként is hülyeség.
Vizes pácban szokták a vádat érlelni 4-5 napig.
Vízben felfőzve,babér,v.hagyma,fokhagyma,boróka,egész bors.Lehűtöd és berakod a hűtőbe hússal együtt
Kiázik belőle a maradék vér,a hús ízletesebb ledz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!