Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Koriandert szárítani vagy...

Koriandert szárítani vagy fagyasztani érdemes inkább?

Figyelt kérdés
Még kezdő konyhai tündérke vagyok, igyekszem praktikákat alkalmazni, egyik a fűszerek hosszú távú felhasználása. Olvastam, hogy egyes fűszereket szárítani, míg másokat fagyasztani is lehet és érdemesebb, de a korianderről nem nagyon találok infót. Ötletek rá? Egy nagyobb csokrom van.
2022. jún. 15. 12:19
 1/10 anonim ***** válasza:
79%
Én szaritanam, mivel a frisset nem szeretem.
2022. jún. 15. 12:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
62%
Szárítva
2022. jún. 15. 12:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
76%
fagyasztani, ugy orzi meg a friss izet
2022. jún. 15. 12:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
65%
Amúgy szárítva kisebb helyet foglal és hosszabb ideig eltarthato.
2022. jún. 15. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
57%
mert a fagyasztoban ugyan mi tortenne vele
2022. jún. 15. 12:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
64%
Azon kívül, hogy nem javasolt 6 hónapnál tovább fagyasztva tárolni, semmi.
2022. jún. 15. 12:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
90%

Ízlés és megszokás kérdése.

Nyilván aszárítottnak árnyalatnyival másabb lehet az íze. Viszont a boltban is szárítva árulják...

2022. jún. 15. 13:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
90%
Azt a jellegzetes ízt sjanos nem őrzi meg, amit a friss koriander ad. Inkább fagyasztanám, de nincs vele tapasztalatom.
2022. jún. 15. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:
Elég megosztóak a vélemények, szerintem a nagy részét kiszárítom, a maradékot lefagyasztom, de igaz, sokáig fagyasztva nem lehet, majd felhasználom még a nyáron.
2022. jún. 15. 14:41
 10/10 anonim ***** válasza:
60%

Ha az eredeti aromát meg akarod örizni, akkor csak fagyasztani érdemes. EZt fagyottan kell a ételhez adni, akkor nem lesz annyira löttyedt.

A szárítottnak nagyrészt elmegy az illata, és idöben bele kell tenni az ételbe, hogy megnedvesedjen és legyen valami kis íze még.

Fagyasztva több évig eláll minöségromlás nélkül, ha rendesen becsomagolod (dupla fóliazacskó, direkt fagyasztaáshoz való!), és nem vesz át más ízeket/illatokat.

2022. jún. 15. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!