Diót érdemes lehet pörkölni?
keserű ízt is lehet hogy elveszi a pirítás?
keserű dióm van lefagyasztva, és a főzést ajánlják ennek kiköszöbölésére, talán a pirítás is megoldhatná
akkor keserédes lesz
végül megfőztem, kétszer egymás után, a vizet leöntöttem mindkétszer, így valóban sokat csökkent a keserűség mértéke
még talán leginkább a friss dióra emlékeztetett a főtt dió íze, aminek még le lehet húzni a hártyáját
A keserű ízt a hártyavékony héja okozza.
Pirítás után tiszta konyharuha közé terítem, és finoman morzsolgatva a nagy része lejön. Így nem lesz keserű.
a főzés is segít, még puhább is lesz tőle a dió, és alaposan megduzzad
több léről kell főzni, és leönteni mindig, így kifő a keserű ízt okozó anyag
talán pálinkába is lehetne áztatni, így diólikőrt kapunk + enyhén pálinkaszagú, de legalább nem keserű diót
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!