Hogyan ne rontsam el?
Tud valaki tökéletes kovászos uborka receptet? Praktikát, hogy mire figyeljek, hogy finom legyen? Ki hogyan készíti?
Köszönöm szépen
AZ uborkát megmosod alaposan, bevagdalod, beleteszed egy üvegbe, teszel mellé böven kaprot (az öregebb kapor jobb hozzá), a tetejére egy kenyércsücsköt (akár szalvétába csomagolva is lehet, és ráöntesz langyos vizet, amibe literenként egy púpos evökanál sót feloldottál, ami teljesen lepje ez az uborkát meg a kenyeret is. Letakarod, de nem légmentesen, és meleg helyen tartod kb három napig, addigra átérik. A legbiztosabb jele, ogy jó, hogy az uborka szine zöldröl olviaszínüre változik.
Erjeszteni lehet a lakásban is, ha netán túl hüvös lenne az idö, a lényeg a 22-25 fok közötti hömérséklet. Ha benn erjeszted, feltétlen állítsd az üveget egy tálba, mert a levéböl kiforr elég sok, ezért jobb, ha a tálban marad és nem folyik szanaszét.
Kenyérrel:
https://www.youtube.com/watch?v=XNKmzI-PME8
Burgonyával:
https://www.youtube.com/watch?v=DfdskLdy7Yc
Ízlések különbözőek, de tanulni talán könnyebb videót megnézve
Köszönöm szépen mindenkinek.
5, miért baj ha személyes tapasztalatra vagyok kíváncsi? :)
8-as: egyáltalán nem biztos, hogy a "google elsö három találata" ma is az, amiegy hete, attól függ ugyanis, melyiket hányszor nyitják meg az emberek, elöfordul, hogy éppen a leghasznáhatatlanabbak kerülnek elöre.
Másrészt a kérdezönek minden joga megvan itt is kérdezni, senkinek nem árt ezzel, akinek meg problémája van azzal, hogy egy kérdezö oldalon valaki kérdez, az inkább keressen más kérdést vagy más oldalt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!