Kovászos uborkát készitenék, de nincs kovászos kenyerem. Rendes (élesztős) kenyér is jó?
Egy nagyobb (lehetőleg régi) krumplit megpucolsz, alaposan lemosod és felszeletelve az uborka közé teszed.
Sokkal egyszerűbb, mint kenyérrel és szinte tök ugyanolyan az íze!
KIPRÓBÁLVA! IGAZ!
Van egy nagyon finom recept hozzá,és a tetejére egyszerű kenyér kerül.
#14
Annyi, hogy méhány gerezd fokhagyma feldobja.
Érdekes, hogy szinte minden recept fokhagymával írja, pedig a legfinomabb, ha csak sót és kaprot használunk.
Krumplival szinte tök ugyanolyan mint (nem fehér) kenyérrel.
#10
Ez az "állítólag":
Abban az esetben lehet télen lakásban, ha tudsz neki UV fényt biztosítani, mert arra bizony szüksége van!
#16
It az "ílések és ...", "Van aki fokhagymával szereti".
Ismét ízlés kérdése -érzed-e a különbséget-, nem ugyanolyan krumplival, ahogyan azonosan elkészített két üveg sem azonos ízű.
#19, Te Nagyonokos!
'A napfény (UV-sugárzás) kedvező hatása
A kovászoló tartályok azért nyitottak, hogy az UV sugárzás elpusztíthassa a kovászoló folyadék felszínén élő, levegőt igénylő (aerob) élesztőgombákat. S, hogy miért kell ezeket az élesztőgombákat elpusztítani? Azért, mert ezek a felszínen élő gombák “megennék” (metabilizálnák) a fermentációnk legfontosabb termékét, a savanyító tejsavat, vagyis éppen azt, ami miatt az egész kovászolásba belekezdtünk.,"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!