Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Kovászos uborkát készitenék,...

Kovászos uborkát készitenék, de nincs kovászos kenyerem. Rendes (élesztős) kenyér is jó?

Figyelt kérdés

2022. jún. 15. 17:44
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
68%

Egy nagyobb (lehetőleg régi) krumplit megpucolsz, alaposan lemosod és felszeletelve az uborka közé teszed.

Sokkal egyszerűbb, mint kenyérrel és szinte tök ugyanolyan az íze!

KIPRÓBÁLVA! IGAZ!

2022. jún. 20. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/26 anonim válasza:
50%
Szintén krumplival csinálom és sokkal jobban bejön mint a kenyeres.
2022. jún. 20. 09:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/26 anonim ***** válasza:
71%
Hófehér kenyérrel, zsemlével nem az igazi!
2022. júl. 5. 19:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/26 anonim ***** válasza:
71%

Van egy nagyon finom recept hozzá,és a tetejére egyszerű kenyér kerül.

[link]

2022. júl. 8. 15:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/26 anonim ***** válasza:
56%

#14

Annyi, hogy méhány gerezd fokhagyma feldobja.

2022. júl. 9. 05:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/26 anonim ***** válasza:

Érdekes, hogy szinte minden recept fokhagymával írja, pedig a legfinomabb, ha csak sót és kaprot használunk.

Krumplival szinte tök ugyanolyan mint (nem fehér) kenyérrel.

2022. júl. 12. 21:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/26 anonim ***** válasza:
38%

#10

Ez az "állítólag":

Abban az esetben lehet télen lakásban, ha tudsz neki UV fényt biztosítani, mert arra bizony szüksége van!

2022. júl. 13. 05:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/26 anonim ***** válasza:
38%

#16

It az "ílések és ...", "Van aki fokhagymával szereti".


Ismét ízlés kérdése -érzed-e a különbséget-, nem ugyanolyan krumplival, ahogyan azonosan elkészített két üveg sem azonos ízű.

2022. júl. 13. 05:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon buta vagy. A kovászos uborkához egyáltalán nincs szükség fényre, csak melegre. Olvass utána, ne oszd itt az észt!
2022. júl. 13. 10:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/26 anonim ***** válasza:
38%

#19, Te Nagyonokos!


'A napfény (UV-sugárzás) kedvező hatása

A kovászoló tartályok azért nyitottak, hogy az UV sugárzás elpusztíthassa a kovászoló folyadék felszínén élő, levegőt igénylő (aerob) élesztőgombákat. S, hogy miért kell ezeket az élesztőgombákat elpusztítani? Azért, mert ezek a felszínen élő gombák “megennék” (metabilizálnák) a fermentációnk legfontosabb termékét, a savanyító tejsavat, vagyis éppen azt, ami miatt az egész kovászolásba belekezdtünk.,"

2022. júl. 14. 05:37
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!