Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért romlott meg a szederlekvár?

Miért romlott meg a szederlekvár?

Figyelt kérdés

Tavaly főztünk először szederből lekvárt. Eddig soha semmilyen (eper, cseresznye, meggy, ribizli) nem lomlott meg. A szederből viszont mindegyiknél azt tapasztaltam, hogy fel van nyomódva a teteje, amikor kinyitom ilyen fehéres gőz száll fel. Az íze pedig ilyen fura (mintha kiforrt volna).


Úgy tettük el, mint a többit (kevés cukor, kevés nátrium-benzoát). Mi lehetett a probléma? Hogy lehet ezt kivédeni?



2022. jún. 4. 18:40
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

lehet hogy rossz kedvetek volt vagy fáradtabbk voltatok és ezért

- nem forrt el eléggé a leve

- nem voltak sterilek az üvegek

- idegen anyag került bele

- nem dunsztolódott eleget

- kifelejtődött a tartósító


őszintén, mi is mindig minden lekvárt ugyanúgy csinálunk és szederből is szokott sikerülni. ha túl leves volt vagy túl savanyú (kevés cukortartalom) attól mehet még hamarabb tönkre

2022. jún. 4. 19:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
75%
Nekem van egy furcsa megfigyelésem, ha a szedés elötti napon a gyümölcs megázik, a belöle készült lekvár a legtöbbször megromlik, teljesen azonos elkészítés mellett is.
2022. jún. 4. 20:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

A cukor tartósító is lehet kevés volt benne.

Régen nem raktak bele tartósítót csak dunsztoltak mégis évekig elállt.

2022. jún. 5. 08:20
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!