Miért romlott meg a szederlekvár?
Tavaly főztünk először szederből lekvárt. Eddig soha semmilyen (eper, cseresznye, meggy, ribizli) nem lomlott meg. A szederből viszont mindegyiknél azt tapasztaltam, hogy fel van nyomódva a teteje, amikor kinyitom ilyen fehéres gőz száll fel. Az íze pedig ilyen fura (mintha kiforrt volna).
Úgy tettük el, mint a többit (kevés cukor, kevés nátrium-benzoát). Mi lehetett a probléma? Hogy lehet ezt kivédeni?
lehet hogy rossz kedvetek volt vagy fáradtabbk voltatok és ezért
- nem forrt el eléggé a leve
- nem voltak sterilek az üvegek
- idegen anyag került bele
- nem dunsztolódott eleget
- kifelejtődött a tartósító
őszintén, mi is mindig minden lekvárt ugyanúgy csinálunk és szederből is szokott sikerülni. ha túl leves volt vagy túl savanyú (kevés cukortartalom) attól mehet még hamarabb tönkre
A cukor tartósító is lehet kevés volt benne.
Régen nem raktak bele tartósítót csak dunsztoltak mégis évekig elállt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!