Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Lencse elkészítéséhez van...

Lencse elkészítéséhez van valami jó tippetek, mit tudnék készíteni belőle, ami finom?

Figyelt kérdés
Korábban lencsefőzelékkel próbálkoztam de nem volt jóízű. Talán másképp kell elkészíteni, vagy a fűszerezés, nem tudom.

2022. máj. 15. 09:03
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Hozzáteszem, hogy fiú vagyok. :-)
2022. máj. 18. 08:10
 12/15 anonim ***** válasza:
Lencsesör. :) Sört főzni tudni kell hozzá persze, meg a jobb felszerelés sose hátrány... Elvileg borsos felhangokat hoz, szebbé teszi a habot, módjával kell használni, ausztrál és belga stílusokba jobban simul.
2022. máj. 18. 09:32
 13/15 A kérdező kommentje:
Elnézést, de ételt akarok, nem sört és élvezeti cikkeket, mint pl lencsebor, lencsepálinka, és lencsecsoki.
2022. máj. 19. 08:10
 14/15 anonim ***** válasza:
Én ebben a szellemben főzök sört is. Ha a tényleg jó sör élvezeti cikk, akkor a jó kaja is az. Csak a tisztasági törvénynek eleget tevő receptből több van, mint bor. Nagyjából ezért a kimeríthetetlenségért szerettem meg magát a főzést is. Az csak hab a tortán, hogy még a nem jól sikerült főzésből is tényleg értékes sör lesz, ami mellett csak a nagyon drága bolti sörök tűnnek sörnek. És még annak a főzetnek is kimagasló a gasztronómiai értéke, megvan a helye az asztalon.
2022. máj. 19. 11:55
 15/15 A kérdező kommentje:

végül magyaros lencseragut készítettem, és igen bevált! kenyérrel nagyon finom, nem kívánkozik hozzá másegyéb, így még takarékos is.

a recept rém egyszerű: kevés olajban dinsztelem a vöröshagymát, vízzel felölntöm, majd 3 kanál sűrített paradicsom, piros arany, só bors, és 4 marék lencse. ezt így főzöm, volt egy kicsi héjában főtt krumplim, azt meghámoztam összetörtem és belekevertem, ezzel sűrítettem liszt vagy rántás helyett. még akár nokedlivel is el tudom képzelni.

a lencsét nem áztattam be, mégis elég hamar megfőtt.

2022. máj. 25. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!