Ki tudja, a tejhabosítóval miért nem lehet felverni a frissen fejt tehéntejet?
Figyelt kérdés
Most jártam így a negyedik tehenészetből vásárolt tejjel és ezen a main háromujjnyi tejszín volt, amit lehűtve homogenizáltam és nem lett belőle hab.
A dobozos bolti tejből meg olyan kemény hab lesz mint a tejszínből.
2022. ápr. 30. 09:55
1/3 anonim válasza:
Ex bariszta vagyok, ha a tej nem habzik, annak általában ezek az okai:
-a tej savanyú. még akkor is, ha ízre még oké lenne, ez az első jele, hogy valami már nem oké
-a tej megégett. a tej 60 fokon forr, ezek után viszont a szerkezete szétmegy. Nég 60 alatt is csak 2x lehet újra melegíteni, aztán kuka
-a habosító a tej alján van. géppel én fülre szoktam, de általában a tej felszínét célozd meg.
-géppel általában hideg tejjel érdemes kezdeni, és hideg kancsóval, aztán habosítás közben melegíteni
3/3 anonim válasza:
A házi tejjel mit csináltál, miután hazavitted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!