Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért nem habositja a tejet a...

Miért nem habositja a tejet a tejhabosito ha már kávé is van benne?

Figyelt kérdés
Vagy alig

2021. szept. 22. 20:33
 1/8 anonim ***** válasza:
95%
Mert a tejet magában habosítod, utána teszed a kávéra. 🤦‍♀️🤦‍♀️
2021. szept. 22. 20:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
86%

Nem vagyok gasztrofizikus (már ha van ilyen egyéltalán :), de az én elméletem alapján ez lehet a magyarázat:


A víz, amiből a kávé legnagyobbrészt van, nem habosítható, ellentétben a tejjel, ami leginkább a benne lévő zsíradék miatt habosodik - majdnem ugyanúgy, mint a tejszín, csak ott a keverés a lényeg.


Ha pedig összeöntöd őket, oda a lényeg: túlságosan felhígul a tej, nem tud összeállni a hab.

2021. szept. 22. 21:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:

2:

Logikus, de kb fele volt a kávé, fele a tej és ebből azt vártam h feleannyira felhabositja mint a tiszta tejet, de nem. Szinte semennyire nem habosodott! Mintha a kávé blokkolta volna a tej habzási képességét. Lehet, h van egy kritikus zsírkoncentráció ami alatt a lipidbuborékok nem jönnek létre? Vagy a koffein kifejezetten gyilkolja azokat?

2021. szept. 22. 21:31
 4/8 anonim ***** válasza:
96%
A kritikus zsírkoncentráció lehet szerintem a kulcs. Brittudósos kihívás ;)
2021. szept. 22. 21:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
94%
"Miért nem habositja a tejet ..." Nem értem a kérdésedet! Hogyan akarod habositani a tejet ha egyszer összekeverted a kávéval? Akkor már tejeskávéd van!!!! A kütyüd meg nem tejeskávé habosito!!! Na igy már érted?:-)
2021. szept. 22. 22:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
88%
ahogy írták már, a tejet magában kell habosítani, nem kávéval felvizezve
2021. szept. 23. 00:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 Progresszor ***** válasza:
89%
Alapvetően már a 1,5%-os tej sem habosítható rendesen. Szóval igen, a tejeskávé már túl híg a habosításhoz.
2021. szept. 23. 10:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
83%
A zsírtartalom miatt. Legjobnan a magas zsírtartalmú tejeket lehet habositani. Mint ahogy írták is, pl 1.5 százalékos tejet nem lehet. Ha összeö tötted akkor tedd shakerbe es rázd össze.
2021. szept. 23. 20:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!