Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kávéfőző! Automata? Presszó?...

Kávéfőző! Automata? Presszó? Automata? Párnás? Filteres?

Figyelt kérdés

Szeretnék egy helytálló, praktikus kávéfőzőt! A választék mondanom sem kell hogy mennyire bőséges.

Igényeim elsősorban:

- legyen tejhabosító funkciója

- főzzön párásból is, de inkább presszó legyen, örölt kávéból

- lehet kávéörlő funkcióval is ellátott (de amit találtam azok a nagyságrendileg rászánt összeget megduplázza... és az csak szemes kávét kezeli, az öröltet nem :(


Szóval érveket, ajánlásokat várok minden mennyiségben. Akár tapasztalati információk megosztásával! Köszi!



2013. dec. 14. 20:04
 1/4 anonim ***** válasza:
45%
Szarvasi kávéfőző, vagy a kotyogós.
2013. dec. 14. 20:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
55%

Egyetlen értelmes megoldás van a világon ma kávé szempontjából: őrlős, habosítós gépet venni.

Csak az a gép főz tényleg jó kávét, ami maga őrli a babot is. A legjobb, ha pörköli is, vagy mellé van pörkölőgép.


Alternatív megoldás a külön őrlőszerkezet és kávégép, de ez többe kerül és 3x annyi helyet foglal, mint egy kompakt gép.

2013. dec. 14. 20:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:

Igen, valóban. Valahol ott kezdődik az igazi kávé élmény és minőség. Ami nem holmi ízesítés, ízfokozó kémia szülemény.


Csak így az árban nagyon elszállunk és nem lesz kávéfőzőm...


További ajánlatok? esetleg márkák? típusok megjelöléssel?

2013. dec. 14. 23:10
 4/4 anonim ***** válasza:

Mennyit szánsz rá?


A Saeconak és a Delonghinak vannak minimális áron jó minőségű, őrlős, habosítós gépei, öntisztító funkcióval. 60-100.000 között már kaphatóak


Olyat, ami pörköl is tényleg csak többszázezres kategóriában lehet találni.


Viszont az nem tiszta nekem, hogy miért szeretnél olyan gépet, ami frissen őröl ÉS a már őrölt kávét is bele tudod tölteni? Az őrlős gépeknél kb. 5 mp-et vesz igénybe, hogy frissen bedarálja, tehát arányaiban nem annyival hosszabb folyamat, hogy megérje külön tárolni. Plusz az aromája intenzívebb, ha frissen őrlöd, lefőzés előtt.

2013. dec. 14. 23:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!